Αθλητικά
Δευτέρα, 06 Ιουλίου 2015 23:25

Η Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε τον Αρντά Τουράν

Σε μια πολύ σημαντική μεταγραφική προσθήκη προχώρησε η Μπαρτσελόνα, που ανακοίνωσε την απόκτηση του «εγκέφαλου» της Ατλέτικο Μαδρίτης, Αρντά Τουράν.

 

Σε μια πολύ σημαντική μεταγραφική προσθήκη προχώρησε η Μπαρτσελόνα, που ανακοίνωσε την απόκτηση του «εγκέφαλου» της Ατλέτικο Μαδρίτης, Αρντά Τουράν.

Η μεταγραφή του Τούρκου διεθνή ποδοσφαιριστή κοινοποιήθηκε μέσω της ιστοσελίδας των «μπλαουγκράνα», ενώ όπως έγινε γνωστό η πρωταθλήτρια Ευρώπης και Ισπανίας θα πληρώσει 34 εκ. ευρώ, συν άλλα 7 εκ. υπό μορφή μπόνους, ενώ το συμβόλαιο είναι πενταετούς διάρκειας.

Ο Τουράν θα μπορεί να αγωνιστεί με τους Καταλανούς από τον Ιανουάριο του 2016 και ύστερα, αφού η Μπαρτσελόνα τελεί έως τότε υπό ποινή απαγόρευσης μεταγραφών από τη FIFA.

Το θέμα του Τουράν, ωστόσο, είναι περίπλοκο και η αιτία θα πρέπει να αναζητηθεί στην προεκλογική περίοδο που διάγει η Μπαρτσελόνα για την ανάδειξη νέου προέδρου.

Αυτή τη στιγμή τα θέματα των «μπλαουγκράνα» τρέχει μια ειδική επιτροπή, η οποία ενέκρινε μεν τη μεταγραφή αλλά περιέλαβε στη συμφωνία ειδική ρήτρα.

Αυτή η ρήτρα, που μπήκε για να μην δεσμεύσει η συμφωνία τον όποιο νικητή, προβλέπει ότι όποιος κερδίσει τις εκλογές της 18ης Ιουλίου έχει τη δυνατότητα εντός δύο ημερών να ξαναπουλήσει τον παίκτη στην Ατλέτικο, με ποσό 10% λιγότερο από εκείνο που δαπάνησε η Μπαρτσελόνα.