Αθλητικά
Δευτέρα, 06 Ιουλίου 2015 20:54

ΑΕΚ: Πρωταγωνίστρια με το «καλημέρα» θέλουν την Ένωση Δέλλας και παίκτες

Η ΑΕΚ δεν επανήλθε στη Σούπερ Λίγκα για να είναι απλά μία από τις ομάδες που συγκροτούν την ανώτατη επαγγελματική κατηγορία του πρωταθλήματος αλλά επέστρεψε για να πρωταγωνιστήσει στα δρώμενα του ελληνικού ποδοσφαίρου, υπογράμμισε ο Τραϊανός Δέλλας.

 

Η ΑΕΚ δεν επανήλθε στη Σούπερ Λίγκα για να είναι απλά μία από τις ομάδες που συγκροτούν την ανώτατη επαγγελματική κατηγορία του πρωταθλήματος αλλά επέστρεψε για να πρωταγωνιστήσει στα δρώμενα του ελληνικού ποδοσφαίρου, υπογράμμισε ο Τραϊανός Δέλλας.

Στις δηλώσεις του προς τα ΜΜΕ που βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις του συλλόγου, στα Σπάτα, για την πρώτη συγκέντρωση της νέας περιόδου, ο προπονητής της Ένωσης επισήμανε ότι η επιστροφή στην κατηγορία ύστερα από διετή απουσία δεν αποτελεί δικαιολογία, αφού η ΑΕΚ οφείλει να πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημα, καθώς αυτή είναι η φύση της.

«Περάσαμε δύο δύσκολα χρόνια, με δουλειά και υπομονή. Πετύχαμε το στόχο για να φέρουμε την ομάδα στην Σούπερ Λίγκα. Τα δύσκολα τώρα ξεκινούν. Έχουμε δουλειά μπροστά μας, να χτίσουμε μια ομάδα που θα επιστρέψει και στην Ευρώπη» υπογράμμισε ο Δέλλας.

Για τη μεταγραφική δραστηριότητα της ομάδας του επισήμανε ότι «είμαστε σε καλό επίπεδο. Θέλουμε κάποιες προσθήκες ακόμη, αλλά μέχρι να φύγουμε για την Πολωνία θα έχουμε τελειώσει και με αυτό το θέμα». Όσο για τις απαιτήσεις των φίλων της ομάδας; «Να περιμένετε όλα αυτά που έκανε η ΑΕΚ πριν υποβιβαστεί: να πρωταγωνιστεί. Οι στόχοι είναι πάντα υψηλοί και θα επιδιώξουμε να τους κατακτήσουμε»

Ο Έλληνας τεχνικός ρωτήθηκε, επίσης, αν θα γίνει κάποια μεταγραφή "μεγάλου" ονόματος. «Του Βασιλαντωνόπουλου σας κάνει» απάντησε με χιούμορ. «Είμαι προπονητής που με ενδιαφέρει το σύνολο. Μακάρι να έρθουν μεγάλα ονόματα, όμως αυτό που με νοιάζει είναι το σύνολο».

Από την πλευρά τους, έτοιμοι να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις μιας ομάδας του επιπέδου και της Ιστορίας της ΑΕΚ δήλωσαν οι νεοαποκτηθέντες Ροντρίγκο Γκάλο και Θέσαρ Άρθο.

«Ελπίζω να είμαι ευτυχισμένος στην ΑΕΚ. Θέλω να παλέψουμε όλοι μαζί για το πρωτάθλημα, γιατί ξέρω ότι η ΑΕΚ είναι μια μεγάλη ομάδα που μπορεί να το πετύχει» ήταν η τοποθέτηση του Γκάλο.

Ο Άρθο, από την άλλη, χαρακτήρισε τους «κιτρινόμαυρους» ως πρόκληση για την καριέρα του. «Η ΑΕΚ είναι μια μεγάλη πρόκληση για μένα. Είμαι πολύ πεινασμένος για να ανταποκριθώ σε αυτή την πρόκληση» δήλωσε ο Ισπανός κεντρικός αμυντικός.

«Είναι τεράστια ευκαιρία για μένα. Η ομάδα από ότι είδα είναι μια μεγάλη οικογένεια κι αυτό είναι πολύ σημαντικό. Όλοι μαζί θα πρέπει να πολεμήσουμε και είναι σημαντικό που είμαστε ενωμένοι» συμπλήρωσε.

Ο Χρήστος Αραβίδης επισήμανε πως «τώρα πια έχουμε μεγαλύτερους στόχους. Κάθε χρόνο πρέπει να πηγαίνουμε ψηλότερα και να κοιτάμε πάντα την κορυφή. Έχουμε χρόνο μπροστά μας για να δουλέψουμε και να δημιουργήσουμε μία ομάδα που την ονειρευόμαστε χρόνια».

Όσο για την άποψη του Δημήτρη Ανάκογλου; «Φέτος πρέπει να κάνουμε το κάτι παραπάνω, οι στόχοι και οι απαιτήσεις είναι μεγαλύτερες. Νομίζω ότι θα πάνε όλα καλά αν έχουμε την υγειά μας και είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι. Η ΑΕΚ είναι ομάδα που πρέπει να πρωταγωνιστεί, οπότε το κάτι παραπάνω είναι το πρωτάθλημα».