Πολιτική
Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2005 19:41

Αθανασάκης: Για τα πανηγύρια οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης

Δεν υπάρχει επιτυχία της κυβέρνησης στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Αθανασάκης και πρόσθεσε ότι «οι πολλοί πανηγυρισμοί από την κυβέρνηση μπορεί να καταλήξουν να είναι για τα πανηγύρια».

Στην ουσία, τόνισε ο κ. Αθανασάκης, πήραμε ό,τι μας δώσανε και δεν φαίνεται από πουθενά να υπήρξε κάποια μάχη που είχε κάποιο θετικό αποτέλεσμα για την Ελλάδα. Ανέφερε, επίσης, ότι πήραμε ακριβώς τα ίδια ποσά, που αναφέρονταν στην πρώτη πρόταση της βρετανικής προεδρίας.

Ο κ. Αθανασάκης επικαλέσθηκε και την απουσία τηλεγραφημάτων όλων των ειδησεογραφικών πρακτορείων με αναφορές στην Ελλάδα. Ηταν μια μάχη που δεν δόθηκε, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ προχώρησε σε σύγκριση μεταξύ Ελλάδας και Πορτογαλίας, τονίζοντας ότι η Πορτογαλία για πρώτη φορά παίρνει περισσότερα χρήματα από την Ελλάδα. Τόνισε, επίσης, ότι η Ελλάδα απώλεσε 200 έως 300 εκατομμύρια ευρώ από τις πιστώσεις για την ανάπτυξη της υπαίθρου. Πρόσθεσε, επίσης, ότι από τις αποφάσεις της συνόδου κορυφής προκύπτει ότι ανοίγει το θέμα της επανεθνικοποίησης της ΚΑΠ, ενώ στα κείμενα των αποφάσεων δεν υπάρχει πουθενά δέσμευση ότι η εφαρμογή των κανόνων που αποφασίστηκαν θα γίνει μετά το 2013. Ανοιξε ο ασκός του Αιόλου για την ΚΑΠ και αυτό θα το βρούμε μπροστά μας, υπογράμμισε ο κ. Αθανασάκης.

Σχετικά με την παράταση ενός χρόνου για την απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων, ο κ. Αθανασάκης ανέφερε ότι αυτό επιτεύχθηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό από την Πορτογαλία και είναι θετικό.