Πολιτική
Τρίτη, 30 Ιουνίου 2015 12:11

Έντονη κινητικότητα στο Μαξίμου

Πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση της χθεσινής πρότασης Γιούνκερ αναλαμβάνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Σύμφωνα με πληροφορίες αυτή τη στιγμή υπάρχει έντονη κινητικότητα στο Μέγαρο Μαξίμου την όποια επιβεβαιώνει κυβερνητικό στέλεχος κάνοντας λόγο για «μια ενδιαφέρουσα ημέρα».

του Δημήτρη Χατζηνικόλα

Πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση τηςχθεσινής πρότασης Γιούνκερ αναλαμβάνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες αυτή τη στιγμή υπάρχει έντονη κινητικότητα στο Μέγαρο Μαξίμου την όποια επιβεβαιώνει κυβερνητικό στέλεχος κάνοντας λόγο για «μια ενδιαφέρουσα ημέρα». Παράλληλα ματαιώθηκε τελευταία στιγμή η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ενώ ματαιώθηκαν και οι σημερινές συναντήσεις του κ. Τσίπρα με κοινωνικούς φορείς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του naftemporiki.gr ο κ. Τσίπρας ζητά μια σαφή διατύπωση για το χρέος προκειμένου να συναινέσει στην πρόταση Γιούνκερ, ενώ ο τελευταίος δείχνει πιο διαλλακτικός ειδικά στο θέμα των συντάξεων και της κατάργησης του ΕΚΑΣ.

Παράλληλα η ελληνική κυβέρνηση διαμηνύει στην Κομισιόν ότι «είναι έτοιμη για όλα» σε περίπτωση που οι νέες συζητήσεις για το χρέος καταλήξουν σε αποτυχία.