Πολιτική
Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2005 16:56

Παρεμβάσεις του υφυπ. Εσωτερικών για δυσλειτουργίες σε ΚΕΠ και δημόσιες υπηρεσίες

Ο υφυπουργός Εσωτερικών Απόστολος Ανδρεουλάκος απέστειλε έγγραφο προς τον Εισαγγελέα Εφετών Πειραιά με το οποίο του εφιστά την προσοχή στο γεγονός ότι οι υπηρεσίες της Εισαγγελίας του, κατά παράβαση του νόμου, τοποθετούν σφραγίδα με την ένδειξη: «Το παρόν εκδίδεται μέσω ΚΕΠ και άνευ ελέγχου των δηλουμένων στοιχείων ταυτότητας από την Εισαγγελία», σε αντίγραφα ποινικών μητρώων, ενώ τα στοιχεία των ενδιαφερομένων έχουν ελεγχθεί από υπάλληλο των ΚΕΠ και ζητεί την παρέμβασή του για την απόσυρση της σφραγίδας. Ο κ. Ανδρεουλάκος προέβη στην ενέργεια αυτή έπειτα από καταγγελίες πολίτων.

Όπως επισημαίνεται, «η σφραγίδα της Εισαγγελίας Πειραιά, που τοποθετείται επί του αντιγράφου ποινικού μητρώου στερείται ουσίας και είναι περιττή, εφόσον ο έλεγχος αυτών των στοιχείων πραγματοποιείται μία φορά, από δημόσια αρχή, κατά την υποβολή της αίτησης και επομένως η επιφύλαξη που διατυπώνεται στη σφραγίδα, είναι άνευ αντικειμένου».

Και το εν λόγω έγγραφο καταλήγει: «Παρακαλείσθε να μεριμνήσετε για την απόσυρση της σφραγίδας, καθώς δεν υφίσταται λόγος ύπαρξής της, πλήττει δε τη σοβαρότητα της Διοίκησης στο σύνολό της».

Επίσης, με αφορμή καταγγελίες πολιτών στην Ομάδα Διοίκησης Έργου των ΚΕΠ, ο υφυπουργός ΕΣ.Δ.Δ.Α. εξέδωσε εγκύκλιο με την οποία καλεί τους υπαλλήλους των ΚΕΠ να εξυπηρετούν τους πολίτες, ασχέτως αν είναι δημότες του οικείου Δήμου ή άλλου Δήμου της χώρας και τους καθιστά προσωπικά υπεύθυνους για την αποτροπή τέτοιων φαινομένων.