Πολιτική
Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2005 15:23

Α. Παπαρήγα: Οι δημοσιογράφοι χρειάζονται ειδική προστασία

Στην ανάγκη ειδικής προστασίας των δημοσιογράφων, οι οποίοι –όπως είπε- «δουλεύουν σ’ ένα καθεστώς πάρα πολύ δύσκολο, ιδιαίτερα στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ, αλλά και γενικότερα, διότι υπάρχει ένα καθεστώς ασυδοσίας χωρίς κανονικές συμβάσεις, ένα καθεστώς εκβιασμών και πίεσης», αναφέρθηκε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα σε δηλώσεις της μετά τη συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία των Ενώσεων εργαζομένων στον Τύπο και τα τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ.

Όπως είπε η κ. Παπαρήγα, το κόμμα της θα τοποθετηθεί συγκεκριμένα στο κείμενο που κατέθεσε ο υπουργός Επικρατείας, Θεόδωρος Ρουσόπουλος. Πρώτο θέμα, σημείωσε η γ.γ. του ΚΚΕ, είναι η νέα μεγάλη συγκέντρωση των ΜΜΕ στα χέρια λίγων. «Η πρώτη εντύπωση που έχουμε, η πρώτη εκτίμηση είναι ακριβώς αυτή: Ότι μονοπωλείται όλο και περισσότερο ο τομέας αυτός και θα αντιμετωπίσουμε τα ζητήματα και απ’ τη σκοπιά του δικαιώματος των εργαζομένων, του ελληνικού λαού για ενημέρωση και απ’ τη σκοπιά βεβαίως των συμφερόντων των εργαζομένων στο χώρο», τόνισε η κ. Παπαρήγα.

Η γ.γ. του ΚΚΕ έκανε λόγο για την ανάγκη διαμόρφωσης κοινωνικών –όπως τα χαρακτήρισε- κριτηρίων για το τι σημαίνει ενημέρωση, πληροφόρηση, τι σημαίνει ελεύθερη διακίνηση ιδεών ή πώς πρέπει να διεξάγεται η πολιτική και ιδεολογική αντιπαράθεση ανάμεσα στις διαφορετικές απόψεις -πώς συνδέεται η πολιτική ενημέρωση με τον πολιτισμό και πώς τα Μέσα Ενημέρωσης επίσης θα αποτελέσουν ένα χώρο και πολιτιστικής ανάπτυξης και καλλιέργειας.

Η κ. Παπαρήγα χαρακτήρισε την κατάσταση στο χώρο των ΜΜΕ δραματική: «Θα έλεγα ότι και αυτός ο χώρος διέπεται από τα φαινόμενα της σήψης. Κι ακριβώς δεν πιστεύουμε ότι μπορεί ένας δημοσιογράφος, ακόμη και όταν έχει μια καλή αμοιβή, να αισθάνεται ότι επιτελεί το ρόλο του μέσα στη σημερινή κατάσταση τη σύγχρονη, όπως έχει διαμορφωθεί», παρατήρησε.