Πολιτική
Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2005 14:31

Ερευνα για τις καταγγελίες Πακιστανών μεταναστών

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών αναλαμβάνει την έρευνα για την υπόθεση των καταγγελιών στις οποίες προέβησαν με μήνυσή τους Πακιστανοί μετανάστες για «απαγωγή και ανάκρισή τους από Ελληνες και Βρετανούς πράκτορες» το καλοκαίρι.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ζήτησε να του διαβιβαστεί η δικογραφία που σχηματίστηκε από την Ασφάλεια, με αφορμή τη μήνυση των Πακιστανών για την υπόθεση.

Όπως ανακοινώθηκε από την Εισαγγελία, το έργο της Ασφάλειας το οποίο και ολοκληρώθηκε ήταν ο εντοπισμός και η λήψη καταθέσεων των φερόμενων ως θυμάτων απαγωγής, ανάκρισης και παράνομης κράτησης.

Η δικογραφία θα συσχετιστεί με το πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Πρώτο Θέμα» που κοινοποίησε ονόματα πρακτόρων που φέρονται να πρωταγωνίστησαν στην υπόθεση των απαγωγών, αλλά και με αναφορά του συνηγόρου των Πακιστανών που ζητά τη δίωξη των εν λόγω πρακτόρων.

Επιπλέον, θα συσχετιστεί και με αναφορά που κατέθεσαν συνδικαλιστές της ΕΥΠ στην οποία επισημαίνουν ότι σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομάτων υπαλλήλων της Υπηρεσίας Πληροφοριών και τονίζουν ότι η γνωστοποίηση των στοιχείων τους θέτει σε κίνδυνο ακόμη και τη ζωή τους.

Πηγή: ΑΠΕ