Πολιτική
Σάββατο, 20 Ιουνίου 2015 17:17

Χ. Θεοχάρης: Η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο

Η κυβέρνηση δεν έχει κανένα απολύτως σχέδιο, υποστήριξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Η κυβέρνηση δεν έχει κανένα απολύτως σχέδιο, υποστήριξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Όπως σημείωσε ο κ. Θεοχάρης, «δεν αποτελούν σχέδιο οι προτάσεις των 47 σελίδων, όταν αναφέρουν ότι θα εισπράξουν 400 εκατ. ευρώ φόρους από μια αγορά που είναι 180 εκατ., δηλ. μιλούν για φόρο 230%», και έκανε λόγο για «πεταμένες λέξεις σε χαρτί».

Η ελληνική κυβέρνηση δεν προτείνει καμιά ρεαλιστική εναλλακτική στη λιτότητα, υπογράμμισε, ενώ όπως εκτίμησε, «οι εταίροι θα ήθελαν την πιο απλή συμφωνία, ώστε να μπορούν να την ελέγχουν, για παράδειγμα, αν αυτό ήταν δυνατό, θα ήθελαν έναν μόνο νόμο για την επιβολή νέων φόρων και περικοπή συντάξεων. Δεν θέλουν συμφωνία με μεταρρυθμίσεις, γιατί οι πραγματικές μεταρρυθμίσεις θέλουν μήνες για να ολοκληρωθούν».

«Όμως ούτε η ελληνική κυβέρνηση θέλει τις μεταρρυθμίσεις. Γιατί αυτές σημαίνουν πραγματικές αποφάσεις. Εδώ και πέντε μήνες η Κυβέρνηση δεν μπορεί να πάρει μια απόφαση, ούτε για τα πλοία του Αη Στράτη, ούτε για την Πρυτανεία, αφήνει όλα τα θέματα να "σαπίζουν". Πώς θα μπορέσει να πάρει αποφάσεις για μεταρρυθμίσεις;», ανέφερε ο κ. Θεοχάρης.

Απαντώντας σε ερώτηση για τα πεπραγμένα του στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, σημείωσε ότι κατά τη διάρκεια του 1,5 έτους που υπηρέτησε στη θέση αυτή, δεν χρειάστηκε να επιβληθεί ούτε ένας νέος φόρος, γιατί οι φόροι που ήδη ίσχυαν εισπράττονταν και από τους μικρούς και από τους μεγάλους και υπήρχε υπέρβαση των στόχων στα έσοδα.

Αναφερόμενος στην αντίδραση της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου στην έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος , απάντησε ότι η κ. Κωνσταντοπούλου ήλπιζε να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης με την έκθεση λογιστικού ελέγχου της Επιτροπής Αλήθειας για το χρέος και η δημοσιοποίηση της Έκθεσης της Τράπεζας της Ελλάδας, που επικράτησε ως πιο σημαντική και σοβαρότερη είδηση, της χάλασε το προσωπικό σόου.

Πρόσθεσε πως παρατηρείται πλέον μια σχεδιασμένη επίθεση σε κάθε ανεξάρτητη φωνή και στον Τύπο, και πως δεν είχε γίνει κατανοητό πως όταν ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωνε ότι θα αλλάξει το καθεστώς το εννοούσε κυριολεκτικά.

Για την διαπιστώσεις του κ. Στουρνάρα, που περιλαμβάνονται στην έκθεση, δήλωσε, ότι η ίδια η Κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ρητά, ότι σε περίπτωση μη συμφωνίας δεν θα πληρώσει το ΔΝΤ. Αυτό είπε είναι ουσιαστικά πτώχευση, καθώς θα πυροδοτήσει όλες τις σχετικές εξελίξεις. 

Η κυβέρνηση, όπως ανέφερε, έχει μια τελευταία ευκαιρία να αποκαταστήσει τις σχέσεις με τους εταίρους και να δώσει τέλος στο «πολεμικό κλίμα, που βλάπτει τα αμοιβαία συμφέροντα».

Τέλος, ο κ. Θεοχάρης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει αθετήσει όλες τις υποσχέσεις της και έχει αποτύχει πλήρως σε όλα αυτά για τα οποία είχε δεσμευτεί. Έχει αποτύχει και στο θέμα του κουρέματος του χρέους. Όπως είπε, εμείς το απαιτούμε κι αυτό από την Κυβέρνηση, γιατί το είχε υποσχεθεί.