Πολιτική
Παρασκευή, 02 Ιανουαρίου 2004 07:00

Πρόγνωση καιρού

Βροχές και τοπικές καταιγίδες, κυρίως στην Ανατολική Ελλάδα, όπου κατά

τόπους τις πρωϊνές ώρες θα είναι ισχυρές, προβλέπει για σήμερα Παρασκευή, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βουνά της ηπειρωτικής χώρας. Διαστήματα βελτίωσης θα παρατηρηθούν κυρίως στα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι άνεμοι στα δυτικά και στην υπόλοιπη χώρα από νότιες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και πρόσκαιρα στο νοτιοανατολικό Αιγαίο έως πολύ ισχυροί. Μικρή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία στα βόρεια.

Σήμερα στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωϊνές ώρες πρόσκαιρες καταιγίδες. Μετά το μεσημέρι ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι και μετά το μεσημέρι πρόσκαιρα βόρειοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές που αργότερα θα ενταθούν. Η ορατότητα κατά τόπους θα είναι περιορισμένη το πρωΐ. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο Σάββατο σε όλη τη χώρα, προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, που κατά τόπους στη Δυτική τη Βόρεια Ελλάδα και αργότερα στα νησιά του Αιγαίου θα είναι ισχυρές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας καθώς και σε περιοχές της Μακεδονίας με σχετικά χαμηλό υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί και στην υπόλοιπη χώρα νότιοι μέτριοι έως ισχυροί και στα πελάγη τοπικά πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και βόρεια.