Πολιτική
Δευτέρα, 05 Ιανουαρίου 2004 07:00

Πρόγνωση καιρού

Τοπικές βροχές ή χιονόνερο, κυρίως στις ανατολικές περιοχές και βόρειες περιοχές, προβλέπει για σήμερα Δευτέρα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και σε πεδινές περιοχές της βόρειας χώρας και παγετός τοπικά στη Βόρεια Ελλάδα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί τοπικά ισχυροί στα πελάγη που θα ενισχυθούν από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Αναλυτικά,

* Μακεδονία, Θράκη : Νεφώσεις με χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί και στα ανατολικά το βράδυ πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμαναθεί από -4 έως 4 βαθμούς.

* Δυτική Ελλάδα : Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα βροχών τις πρωϊνές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί και από το απόγευμα στο Ιόνιο τοπικά πολύ ισχυροί με τάση ενίσχυσης τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 12 βαθμούς.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος : Νεφώσεις με παροδικές τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι και από το βράδυ ισχυροί έως πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 10 βαθμούς.

* Κυκλάδες, Κρήτη : Τοπικές νεφώσεις με παροδικές βροχές κυρίως από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί και πρόσκαιρα πολύ ισχυροί ενισχυόμενοι από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα : Τοπικές νεφώσεις με παροδικές βροχές κυρίως από το απόγευμα και μετά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί με τάση ενίσχυσης από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 15 βαθμούς.

Σήμερα στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με παροδικές ασθενείς βροχές και στα βόρεια χιονόνερο. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην Πάρνηθα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βόρειοι βορειοδυτικοί μέτριοι που βαθμιαία θα γίνουν δυτικοί νοτιοδυτικοί και θα εξασθενήσουν, ενώ αργότερα θα στραφούν σε βόρειους μέτριους μέχρι ισχυρούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 8 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι και το βράδυ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 4 βαθμούς.

Για αύριο Τρίτη, στη Δυτική Ελλάδα προβλέπονται λίγες νεφώσεις. Στη Βόρεια Ελλάδα παροδικές νεφώσεις με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις τις πρωϊνές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις τοπικά αυξημένες με τοπικές βροχές η χιονόνερο και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά, αλλά τη νύχτα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση σε όλη τη χώρα. Παγετός θα σημειωθεί τη νύχτα και νωρίς το πρωΐ στα ηπειρωτικά.