Αθλητικά
Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2015 23:16

Μαρκαριάν: «Δεν υπάρχουν περιθώρια για σκαμπανεβάσματα»

Στη σημασία του αυριανού αγώνα με τα Νησιά Φερόε στάθηκε ο Σέρχιο Μαρκαριάν στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

Στη σημασία του αυριανού αγώνα με τα Νησιά Φερόε στάθηκε ο Σέρχιο Μαρκαριάν στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός επισήμανε ότι έχει καταλήξει στους 10 από τους 11 που θα παρατάξει στον αγωνιστικό χώρο, ενώ σε καμία περίπτωση δεν έδειξε να υποτιμάει τον αντίπαλο της εθνικής ομάδας, που ως γνωστό έφυγε με το «διπλό» από το Καραϊσκάκη.

Για την ταλαιπωρία που βίωσε η αποστολή έως ότου φτάσει στον προορισμό της ο Ουρουγουανός τεχνικός δεν έδειξε να προβληματίζεται ιδιαίτερα: «Είμαστε καλά, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Ταλαιπωρηθήκαμε λίγο, αλλά όλα είναι εντάξει», είπε αρχικά και συνέχισε; «Ο αντίπαλός μας είναι η έκπληξη. Έπαιξαν πολύ καλά με μας στην Ελλάδα, ήταν επίσης καλοί με τη Ρουμανία και τη Φινλανδία. Διαθέτουν καλούς παίκτες και για να τους νικήσουμε πρέπει να έχουμε καλή απόδοση».

Σε ερώτηση που του έγινε για το αν η εθνική θα επηρεαστεί από τον πλαστικό χλοοτάπητα και την τελευταία θέση που βρίσκεται στη βαιμολογία του 6ου ομίλου, ο έμπειρος προπονητής τόνισε: «Είναι δύσκολο το γήπεδο, ο καιρός, γενικά δεν είναι οι καλύτερες δυνατές συνθήκες. Πρέπει να ξεφύγουμε από την τελευταία θέση και οφείλουμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο. Έχουμε παίκτες με ποιότητα και παίκτες που θέλουν να δώσουν χαρά στον κόσμο. Δεν έχουμε περιθώρια για λάθη».

Αναφερόμενος στους διεθνείς επισήμανε: «Δούλεψαν πολύ καλά στην Αθήνα και θέλω να πιστεύω ότι θα είμαστε σε καλή κατάσταση το βράδυ του Σαββάτου. Θα παίξουμε για τη νίκη, αλλά τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα για εμάς, διότι τα Φερόε παίζουν καλό ποδόσφαιρο. Μας νίκησαν στον πρώτο γύρο και τώρα πρέπει να το αλλάξουμε αυτό».

Σε ό,τι αφορά την ενδεκάδα και το πρόβλημα που προέκυψε με τον Φορτούνη είπε: «Δεν υπάρχει τύχη στο ποδόσφαιρο, τουλάχιστον, για εμένα. Η ατυχία μπορεί να είναι οι τραυματισμοί. Αυτό μας κάνει ζημιά, διότι αλλάζουν τα πλάνα μας. Ο Κώστας (Φορτούνης) θα ξεκινούσε στο αρχικό σχήμα. Έχω αποφασίσει  για τον αντικαταστάτη τουι, αλλά δεν έχω αποφασίσει για μια θέση. Οι υπόλοιποι είναι γνωστοί».

Κατέληξε λέγοντας: «Δεν είναι μόνο το γκολ που πρέπει να σκεφτόμαστε, αλλά πως πρέπει να είμαστε καλοί σε όλες τις θέσεις. Είναι αναγκαίο το γκολ για να νικήσουμε και δεν έχουμε χώρο για νέα λάθη. Υπάρχει πίεση, αλλά εκτιμώ ότι θα τα καταφέρουμε. Δεν έχουμε ευκαιρία για σκαμπανεβάσματα και πρέπει να παίζουμε πάντα καλά. Η πίεση είναι δική μου».