Πολιτική
Τετάρτη, 07 Ιανουαρίου 2004 16:17

Β. Παπανδρέου: «Γενναία πράξη, προσφορά στην ανανέωση της παράταξης» η απόφαση Σημίτη

«Γενναία πράξη και προσφορά στη ανανέωση της παράταξης» χαρακτήρισε η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Βάσω Παπανδρέου την απόφαση του πρωθυπουργού να παραιτηθεί από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και κάλεσε όλα τα μέλη και τους οπαδούς να δραστηριοποιηθούν για την εκλογική μάχη. Σε ερώτηση μάλιστα για το αν εννοεί και τον Κώστα Λαλιώτη, η κ. Παπανδρέου υπογράμμισε ότι η έκκλησή της αφορά όλα τα μέλη του ΠΑΣΟΚ.

«Στις εκλογές αυτές θα κριθούν όχι μόνο τα πρόσωπα αλλά και οι πολιτικές» επισήμανε η κ. Παπανδρέου. «Πρέπει να διαμορφωθεί ένα νέο πλαίσιο πολιτικής που θα φέρει το ΠΑΣΟΚ πιο κοντά στην ελληνική κοινωνία» συμπλήρωσε η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ.

Νωρίτερα σε δηλώσεις της στο ραδιοφωνικό σταθμό Flash, η κ. Παπανδρέου τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία αντίφαση στην απόφαση του πρωθυπουργού, «καθώς ο ίδιος ο Κώστας Σημίτης είχε πει κατά την εκλογή του το 1996 ότι οκτώ χρόνια είναι αρκετά για ένα πρωθυπουργό». H κ. Παπανδρέου επισήμανε επίσης ότι η διαδοχή του κ. Σημίτη από τον κ. Γιώργο Παπανδρέου διαφέρει από εκείνη του Ανδρέα Παπανδρέου λόγω διαφορετικών προϋποθέσεων και εξελίξεων.