Πολιτική
Τετάρτη, 07 Ιανουαρίου 2004 16:35

Δ. Τσοβόλας: Φυγομαχία η στάση Σημίτη

Φυγομαχία δύο μήνες πριν τις εκλογές, χαρακτηρίζει τη στάση του Κ. Σημίτη ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δημήτρης Τσοβόλας, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρωθυπουργού.

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ υποστηρίζει ότι ο κ. Σημίτης «φοβάται την κρίση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, την οποία έστειλε στην ανεργία, την ακρίβεια και την ανασφάλεια, λόγω της κοινωνικά άδικης και αδιέξοδης οκταετούς κυβερνητικής πολιτικής και τώρα υποτιμά και τη νοημοσύνη των Ελλήνων πολιτών και τους εμπαίζει, επιχειρώντας να αντιστρέψει τη σημερινή δυσμενή οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα».

Επιπροσθέτως ο κ. Τσοβόλας κατηγορεί τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι «διόρισε από την οικία του το νέο αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, ερήμην των συλλογικών κομματικών οργάνων και της βάσης του κόμματός του, παραβιάζοντας κάθε αρχή εσωκομματικής δημοκρατίας και δημοκρατικής λειτουργίας του κόμματός του».

«Ο κάθε Έλληνας -προσθέτει ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ- αντιλαμβάνεται ότι η ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ δεν σέβεται ούτε τον ελληνικό λαό, ούτε τους δημοκρατικούς θεσμούς και τις δημοκρατικές διαδικασίες και γι αυτό, τον τελευταίο λόγο θα τον έχουν οι πολίτες στην κάλπη».