Πολιτική
Τετάρτη, 07 Ιανουαρίου 2004 17:01

Για εξευτελισμό των θεσμών κάνει λόγο ο Κ. Μητσοτάκης

Έντονα προεκλογικό χαρακτήρα είχε η σημερινή επί της αρχής συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών «Μέτρα αναπτυξιακής και κοινωνικής πολιτικής - αντικειμενικοποίηση του φορολογικού ελέγχου και άλλες διατάξεις».

Λίγο πριν το διάγγελμα Σημίτη, ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης, κατήγγειλε ότι «εξέλειπε παντελώς η σοβαρότητα από αυτή την κυβέρνηση που αλλάζει τώρα τον αρχηγό της. Δεν γίνεται συζήτηση με τέσσερις παρόντες βουλευτές. Αυτό συνιστά εξευτελισμό των θεσμών για να μείνει το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, μεταμφιεζόμενο με νέο αρχηγό». Ο κ. Μητσοτάκης προειδοποίησε ακόμη ότι «ΝΔ μπορεί να ζητήσει ονομαστικές ψηφοφορίες για να εμποδίσει τέτοιες αθλιότητες καθώς κάθε αθλιότητα μπορεί τώρα να περάσει».

Εξ άλλου ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ, ¶γγελος Τζέκης, τόνισε ότι «δεν έχει σημασία Σημίτης ή Παπανδρέου αλλά η ακολουθούμενη πολιτική» και έκανε λόγο για «διπολικό σκηνικό που στήνεται από τα ΜΜΕ και από εσωτερικούς και εξωτερικούς παράγοντες». Κατηγόρησε επίσης τόσο τον κ. Σημίτη όσο και τον κ. Παπανδρέου ότι «δεν αντέδρασαν στην εξευτελιστική αντιμετώπιση του Έλληνα πολίτη ως εν δυνάμει τρομοκράτη από τις αρχές των ΗΠΑ».

Τέλος, ο εκπρόσωπος του ΣΥΝ Παναγιώτης Λαφαζάνης αναφερόμενος στο νομοσχέδιο είπε ότι συνιστά ένα από «τα τελευταία προεκλογικά δώρα της κυβέρνησης Σημίτη - Παπανδρέου στο μεγάλο κεφάλαιο» και ζήτησε την απόσυρση της τροπολογίας για τα ΕΤΑ Α.Ε., χαρακτηρίζοντάς τη «σκανδαλώδη, αντισυνταγματική και παράνομη».