Πολιτική
Παρασκευή, 09 Ιανουαρίου 2004 07:00

Πρόγνωση καιρού

Τοπικές βροχές κυρίως από το βράδυ στα δυτικά και χιόνι ή χιονόνερο στις ορεινές ηπειρωτικές περιοχές τη νύχτα, προβλέπει για σήμερα Παρασκευή, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι το βράδυ από τα δυτικά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές. Παγετός στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί τη νύχτα και το πρωΐ.

Αναλυτικά,

* Μακεδονία, Θράκη : Λίγες νεφώσεις που το βράδυ θα αυξηθούν και στη Μακεδονία θα σημειωθούν τοπικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 7 έως 6 βαθμούς.

* Δυτική Ελλάδα : Νεφώσεις με βροχές από αργά το απόγευμα. Τη νύχτα καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί μέχρι μέτριοι που αργότερα θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 3 έως 11 βαθμούς.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος : Λίγες νεφώσεις που το βράδυ θα αυξηθούν και τη νύχτα είναι πιθανό να σημειωθεί βροχή ή χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς που από το βράδυ θα στραφούν σε νότιους. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 4 έως 10 βαθμούς.

* Κυκλάδες, Κρήτη : Λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 12 βαθμούς.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα : Λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 10 βαθμούς.

Σήμερα στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που αργότερα θα αυξηθούν και είναι πιθανό αργά τη νύχτα να σημειωθεί βροχή ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μηδέν (0) έως 10 βαθμούς. Στα βόρεια η ελάχιστη θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που αργότερα θα αυξηθούν και το βράδυ είναι πιθανό να σημειωθεί χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 2 έως 6 βαθμούς.

Αύριο Σάββατο στη Βόρεια Ελλάδα προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο κυρίως στη Μακεδονία. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές κυρίως στα δυτικά κεντρικά και νότια όπου θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Από το απόγευμα τα φαινόμενα στη Δυτική Ελλάδα θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα κεντρικά και βόρεια ανατολικοί-βορειοανατολικοί μέτριοι. Στην υπόλοιπη χώρα νοτιοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί στρεφόμενοι αργότερα στα δυτικά σε βόρειους μέτριους έως ισχυρούς.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές.