Πολιτική
Παρασκευή, 09 Ιανουαρίου 2004 15:38

Ανοιχτή στο ενδεχόμενο υποψηφιότητάς της με το ΠΑΣΟΚ η Μ. Δαμανάκη

Συνάντηση με το Γιώργο Παπανδρέου θα ζητήσει μέσα στις επόμενες μέρες η τέως βουλευτής του Συνασπισμού Μ. Δαμανάκη, με τον οποίο θα συζητήσει εφ' όλης της ύλης, συμπεριλαμβανομένου και του θέματος της υποψηφιότητάς της με το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με σημερινή δήλωσή της.

Η κ. Δαμανάκη στη δήλωσή της αναφέρει ότι οι εξελίξεις που δρομολόγησε ο Κ. Σημίτης ανοίγουν τον δρόμο στην ανανέωση και αναζωογόνηση του πολιτικού κλίματος και της πολιτικής ζωής και εκφράζει τη σύμφωνη γνώμη της με τις πρώτες τοποθετήσεις του Γ. Παπανδρέου για έναν ανοιχτό, πολυφωνικό και πλουραλιστικό διάλογο με όλες τις κοινωνικές δυνάμεις και τους ενεργούς πολίτες, με στόχο τη διαμόρφωση ενός προεκλογικού προγράμματος ανοιχτού στις σύγχρονες ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας.

Στη δήλωσή της η κ. Δαμανάκη τάσσεται υπέρ της διαμόρφωσης ενός νικηφόρου πλειοψηφικού προοδευτικού ρεύματος στη βάση καθαρών προγραμματικών στόχων και αρχών. Στο ρεύμα αυτό –προσθέτει- έχουν θέση και οφείλουν να μετέχουν οι πολίτες που αναφέρονται πολιτικά στη νεωτερική μεταρρυθμιστική αριστερά της εποχής μας.

Σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο συμμετοχής της στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ, η κ. Δαμανάκη είπε ότι δεν έχει συναντηθεί και δεν έχει κάνει καμία συμφωνία με τον Γ. Παπανδρέου, δηλώνοντας ωστόσο είναι ανοιχτή σε όλες τις προοπτικές.

Το γραφείου Τύπου του Συνασπισμού απάντησε στη δήλωση της κ. Δαμανάκη με μια λακωνική ανακοίνωση η οποία έχει ως εξής:

«Δεν αιφνιδιαστήκαμε. Δεν είχαμε καμία αμφιβολία και δεν μας αφορούν οι επιλογές της κ. Δαμανάκη».