Αθλητικά
Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2015 08:43

ΝΒΑ: Έκανε το 1-0 το Γκόλντεν Στέιτ

Προβάδισμα για τον τίτλο στο ΝΒΑ έχει από τα ξημερώματα της Παρασκευής το Γκόλντεν Στέιτ, μετά τη νίκη του με 108-100 επί του Κλίβελαντ στον πρώτο τελικό του πρωταθλήματος.

Προβάδισμα για τον τίτλο στο ΝΒΑ έχει από τα ξημερώματα της Παρασκευής το Γκόλντεν Στέιτ, μετά τη νίκη του με 108-100 επί του Κλίβελαντ στον πρώτο τελικό του πρωταθλήματος.

Οι φιλοξενούμενοι, με το ΛεΜπρον Τζέιμς να κάνει... όργια, έφτασαν πολύ κοντά στο να «σπάσουν» την έδρα (σ.σ. οι πολεμιστές έχουν το πλεονέκτημα), αλλά στην παράταση οι γηπεδούχοι είχαν περισσότερες λύσεις κι έκαναν το 1-0 στη σειρά των τελικών του κορυφαίου πρωταθλήματος στον πλανήτη. Ο δεύτερος τελικός θα διεξαχθεί και πάλι στην έδρα του Γκόλντεν Στέιτ τα ξημερώματα της Δευτέρας (03:00 ώρα Ελλάδας).

Έστω και δύσκολα οι «πολεμιστές» έκαναν το πρώτο από τα τέσσερα βήματα που απαιτούνται για τον τίτλο. Παρά το κακό τους ξεκίνημα (οι «Καβς» προηγήθηκαν 29-15 στο α΄ 12λεπτο), ισορρόπησαν το ματς και με καλάθι του Μοζγκόφ οι «ιπππότες» κατάφεραν να στείλουν το ματς στην παράταση. 

Στο έξτρα πεντάλεπτο οι παίκτες του Στιβ Κερ κυριάρχησαν στο παρκέ, ενώ από την άλλη η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ πέτυχε μόλις ένα καλάθι, 9,5’’ πριν το τέλος όταν όλα είχαν κριθεί. Τα ποσοστά τους ήταν τραγικά με 1/13 σουτ στα τελευταία 7.5 λεπτά του τελικού, ενώ το χειρότερο γι' αυτούς ήταν και ο τραυματισμός του Κάιρι Ίρβινγκ, ο οποίος έφυγε κουτσαίνοντας στα αποδυτήρια και κανείς δεν γνωρίζει ακόμη εάν θα είναι σε θέση να βοηθήσει ττο Κλίβελαντ στα επόμενα παιχνίδια.

Ο Στεφ Κάρι με 26 πόντους και 8 ασίστ, ο Κλέι Τόμπσον με 21 πόντους και 6 ριμπάουντ, ο Αντρέ Ιγκουοντάλα με 15, ο Ντρέιμοντ Γκριν με 12 και ο Χάρισον Μπαρνς με 11 πόντους ξεχώρισαν από τους Γουόριορς, που είχαν πολύ περισσότερες λύσεις. Ο Λεμπρόν Τζέιμς έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του με 44 πόντους (16/30 δίποντα, 2/8 τρίποντα, 6/10 βολές), 8 ριμπάουντ και 6 ασίστ, ενώ ο Ίρβινγκ με  23 πόντους και ο Μοζγκόφ με 16 ξεχώρισαν από τους Καβαλίερς.