Πολιτική
Τρίτη, 13 Ιανουαρίου 2004 13:48

Θ. Πάγκαλος : «Μέγιστη συσπείρωση για μια ιστορική νίκη»

Τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση και ενεργοποίηση των υποψηφίων βουλευτών και στελεχών του ΠΑΣΟΚ, ζήτησε ο Θεόδωρος Πάγκαλος, προκειμένου να δημιουργηθούν οι όροι και οι προϋποθέσεις για μια «νέα ιστορική νίκη».

«Εφόδιά μας, είναι το έργο της κυβέρνησης και ο απολογισμός μας, αλλά και η κριτική στην κριτική της Νέας Δημοκρατίας, η κριτική του τρόπου που άσκησε το θεσμικό της ρόλο ως αξιωματική αντιπολίτευση› ανέφερε ο κ. Πάγκαλος. Στόχος της εξόρμησης, πρέπει να είναι η διεύρυνση των δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ και της κοινωνικής συμμαχίας που θα το στηρίξει στην προσεχή αναμέτρηση, με συμμετοχή της κοινωνίας στη συζήτηση που αφορά το μέλλον. «Διεκδικούμε να δημιουργήσουμε από τώρα, τους όρους και τις προϋποθέσεις μιας νέας τετραετίας προόδου».

Παράλληλα, κατά τον κ. Πάγκαλο, θα πρέπει τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να διαμορφώσουν την αγωνιστική τους ενότητα– «να ξεπεράσουμε τις αντιπαραθέσεις, τις τριβές και τις αδυναμίες του παρελθόντος. Όπου υπάρχουν λάθη και αδυναμίες, να τις αναγνωρίσουμε. Να μπούμε σε ουσιαστική συζήτηση με την κοινωνία και όχι με λόγο αφηρημένο και συνθηματικό. Να μπούμε στο επίπεδο των ιδεών και των προγραμμάτων, όπου οι αντίπαλοί μας υστερούν».

Τέλος, ο κ. Πάγκαλος, επισκόπησε σειρά προτάσεων για την πρακτική ενεργοποίηση του κόμματος, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, τη δημιουργία νομαρχιακών εκλογικών επιτροπών σε όλη την Ελλάδα με τη συμμετοχή και «κοινωνικά καταξιωμένων στελεχών που δεν είναι μέλη του κόμματος›, ειδικό ρόλο για τη νεολαία, ειδική αναφορά σε ευπαθείς κοινωνικά κατηγορίες, οικονομικές εξορμήσεις κ.λπ.