Κόσμος
Τρίτη, 13 Ιανουαρίου 2004 19:53

Αύριο συζητείται στο Στρασβούργο το θέμα της αναγνώρισης των τίτλων σπουδών

Το θέμα της αναγνώρισης των επαγγελματικών προσόντων και των τίτλων σπουδών πρόκειται να συζητηθεί αύριο, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Πρόκειται για ένα θέμα που απασχολεί ιδιαίτερα τους ευρωπαίους, έχει ήδη δεχθεί 215 τροπολογίες, μεταξύ αυτών και την τροπολογία που κατέθεσαν απο κοινού οι ευρωβουλευτές της ΝΔ Κ. Χατζηδάκης, Ι. Τρακατέλλης και ο ιταλός ευρωβουλευτής Stefano Zappala.

«Μετά τη στροφή 180 μοιρών του ΠΑΣΟΚ, το οποίο με βάση την πρόσφατη τοποθέτηση του Γ. Παπανδρέου, προσχωρεί στη θέση του προγράμματος της ΝΔ για τη λειτουργία μη κρατικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων, οι κ. Ευθυμίου και Χρυσοχοϊδης, προσπαθώντας να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, επιχειρούν να πείσουν πως αυτό είναι δήθεν διαφορετικό από την τροπολογία μου για την αναγνώριση των ευρωπαϊκών πτυχίων. Τους συνιστώ να διαβάσουν το άρθρο του κ. Παπανδρέου στα «Νέα», 18 Μαΐου 1998. Ο κ. Παπανδρέου αφού αναφέρεται στο συνολικό πρόβλημα, σχολιάζει το ζήτημα των πτυχίων που παρέχουν ευρωπαϊκά πανεπιστήμια σε συνεργασία με Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών με τη φράση: «όταν το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αναγκάσει την Ελλάδα να αναγνωρίσει τα πτυχία των Κέντρων αυτών .... Και προσθέτει ο κ. Παπανδρέου «Είναι ανάγκη να αναλάβουμε εμείς, μέσω του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας την αξιολόγησή τους με τους δικούς μας όρους και έλεγχο». Αυτό ακριβώς δηλαδή που προτείνουμε εμείς», αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση του κ. Κ. Χατζηδάκη.