Τεχνολογία-Επιστήμη
Σάββατο, 30 Μαΐου 2015 21:01

Στην Boeing το συμβόλαιο για την πρώτη επανδρωμένη διαστημική αποστολή εμπορικού χαρακτήρα

Συμβόλαιο με τη NASA για την πρώτη εμπορικού χαρακτήρα επανδρωμένη αποστολή στο Διάστημα- και ειδικότερα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό- υπέγραψε η Boeing.

Συμβόλαιο με τη NASA για την πρώτη εμπορικού χαρακτήρα επανδρωμένη αποστολή στο Διάστημα- και ειδικότερα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό- υπέγραψε η Boeing.

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, το εν λόγω συμβόλαιο σηματοδοτεί την πρώτη φορά στην ιστορία των διαστημικών πτήσεων που υπογράφεται συμβόλαιο μεταξύ της NASA και ιδιωτικής εταιρείας για επανδρωμένη αποστολή.

«Ανυπομονονούμε να φέρουμε μια νέα εποχή στην εξερεύνηση του Διαστήματος από τον άνθρωπο» δήλωσε σχετικά ο Τζον Έλμπον, αντιπρόεδρος και γενικός μάνατζερ του τμήματος Εξερεύνησης Διαστήματος της Boeing.

Η εταιρεία είχε επιλεγεί τον Σεπτέμβριο του 2014 για την κατασκευή και πτήση του επόμενου επιβατηγού διαστημοπλοίου των ΗΠΑ – του Crew Space Transportation (CST)-100. Το Commercial Crew Transportation System (CCTS) αναπτύσσεται σε συνεργασία με το Commercial Crew Program της NASA, με στόχο την επανέναρξη των αμερικανικών πτήσεων στο Διάστημα ως το 2017.

Σε αυτό το πλαίσιο, η εταιρεία εγγυάται τουλάχιστον δύο και πιθανώς έξι πτήσεις, μετά την ολοκλήρωση των ελεγκτικών διαδικασιών. Η Boeing έχει επιδείξει επιτυχώς στη NASA ότι το CCTS είναι σχεδιαστικά «ώριμο» προκειμένου να προχωρήσει σε διαδικασίες κατασκευής, ενσωμάτωσης και δοκιμών.

Το CST-100 θα μπορεί να μεταφέρει μέχρι επτά επιβάτες, ή ένα μείγμα πληρώματος και φορτίου σε προορισμούς σε χαμηλή τροχιά, όπως ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός ή άλλοι σταθμοί που σχεδιάζονται για το μέλλον.