Πολιτική
Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2004 12:10

Σύσκεψη πρωθυπουργού με υπουργούς Οικονομίας και Μεταφορών

Περίπου μία ώρα διήρκεσε η σύσκεψη του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη με τους υπουργούς Οικονομίας, Νίκο Χριστοδουλάκη και Μεταφορών και Επικοινωνιών, Χρίστο Βερελή.

Μετά τη σύσκεψη ο κ. Βερελής δήλωσε ότι συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Κρήτη, τιος δύο επόμενες μέρες.

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για το νέο αεροδρόμιο του Ηρακλείου, στο Καστέλι και για το σχέδιο νόμου που προωθείται σχετικά με τη δημιουργία του αεροδρομίου, το οποίο θα κατασκευαστεί με τη μέθοδο της συγχρηματοδότησης.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών, με τη λειτουργία του νέου αεροδρομίου θα διευρυνθεί ο τομέας των αερομεταφορών στο νησί, γεγονός που θα συμβάλει σημαντικά στην περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού. Ο κ. Βερελής ενημέρωσε επίσης τον πρωθυπουργό για τα έργα αρμοδιότητας του υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών, τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη στην Κρήτη,.

Αναφερόμενος στις πολιτικές εξελίξεις, ο κ. Βερελής τόνισε ότι είναι στην κρίση του ελληνικού λαού ποιά κυβέρνηση θα επιλέξει στις 7 Μαρτίου και εξέφρασε την αισιοδοξία του για τη πορεία του ΠΑΣΟΚ μετά την πολιτική κίνηση του κ. Σημίτη και την αλλαγή ηγεσίας στο κυβερνών κόμμα.

Πηγή ΑΠΕ