Αθλητικά
Πέμπτη, 28 Μαΐου 2015 15:35

Στη Ζυρίχη για να καταθέσει ο Λευκαρίτης

Στη Ζυρίχη βρίσκεται προκειμένου να καταθέσει στις ελβετικές αρχές για το σκάνδαλο που συγκλονίζει από χθες τη FIFA και το παγκόσμιο ποδόσφαιρο ο εκ των αντιπροέδρων της UEFA, Μάριος Λευκαρίτης.

 

Στη Ζυρίχη βρίσκεται προκειμένου να καταθέσει στις ελβετικές αρχές για το σκάνδαλο που συγκλονίζει από χθες τη FIFA και το παγκόσμιο ποδόσφαιρο ο εκ των αντιπροέδρων της UEFA, Μάριος Λευκαρίτης.

Ο Κύπριος αξιωματούχος πρόκειται να καταθέσει για την υπόθεση της των Μουντιάλ του 2018 και 2022 σε Ρωσία και Κατάρ αντίστοιχα.

Με δηλώσεις του στο Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ) ο κ. Λευκαρίδης υπογράμμισε ότι εδώ και δύο χρόνια διεξάγεται έρευνα από την Επιτροπή που όρισε η FIFA για τις δύο περιπτώσεις.

Όπως εξήγησε, η έρευνα των ελβετικών αρχών αφορά στις αναθέσεις των παγκοσμίων Κυπέλλων του 2018 και 2022 αλλά είναι διαφορετική από τις έρευνες των αμερικανικών αρχών.

Οι χθεσινές αποκαλύψεις για τα στελέχη της FIFA, πρόσθεσε, έχουν να κάνουν με δωροδοκίες, προμήθειες κ.α. «Το μόνο που θα έλεγε κανείς είναι πως είναι φοβερά λυπηρά πράγματα, διότι δυστυχώς ο μόνος ο οποίος πληρώνει το τίμημα είναι το ποδόσφαιρο για τις πράξεις ορισμένων ανθρώπων» είπε.