Πολιτική
Πέμπτη, 15 Ιανουαρίου 2004 07:00

Πρόγνωση καιρού

Τοπικές βροχές σε όλη τη χώρα, προβλέπει για σήμερα Πέμπτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά, βόρεια, νησιά Ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί που σταδιακά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς μέχρι πολύ ισχυρούς. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις ελάχιστες τιμές.

Αναλυτικά,

* Μακεδονία, Θράκη : Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν καταιγίδες. Τοπικές ομίχλες τις πρωϊνές ώρες. Ανεμοι νοτιοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί που μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς πρόσκαιρα πολύ ισχυρούς. Θερμοκρασία από 3 έως 12 βαθμούς.

* Δυτική Ελλάδα : Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Ανεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί που το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς πολύ ισχυρούς. Θερμοκρασία από 9 έως 16 βαθμούς.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος : Παροδικές νεφώσεις με βροχές μικρής διάρκειας κυρίως στη Θεσσαλία. Τοπικές ομίχλες τις πρωϊνές ώρες. Ανεμοι νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, που το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς πολύ ισχυρούς. Θερμοκρασία από 5 έως 18 βαθμούς.

* Κυκλάδες, Κρήτη : Λίγες νεφώσεις που αργότερα θα αυξηθούν και είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς βροχές το βράδυ. Ανεμοι νοτιοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία από 10 έως 18 βαθμούς.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα : Νεφώσεις με ασθενείς βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως μετά το μεσημέρι. Ανεμοι νότιοι ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία από 10 έως 17 βαθμούς.

Σήμερα στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, που το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς πολύ ισχυρούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 18 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με παροδικές βροχές και πιθανόν πρόσκαιρη καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέτριοι που το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς ισχυρούς και πρόσκαιρα πολύ ισχυρούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 12 βαθμούς.

Για αύριο Παρασκευή, στην Ανατολική και Νότια νησιωτική χώρα προβλέπονται αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές αλλά γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχει λίγη τοπική συννεφιά που στα δυτικά αργότερα θα πυκνώσει. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί στα δυτικά ασθενείς μέχρι μέτριοι και στα ανατολικά ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.