Κοινωνία
Δευτέρα, 25 Μαΐου 2015 17:57

Προσπάθησαν να λιντσάρουν τον Ρομά που κατηγορείται για το θανατηφόρο τροχαίο

Ενώπιον του Εισαγγελέα μεταφέρθηκε υπό ισχυρή αστυνομική δύναμη ο 21χρονος Ρομά  που κατηγορείται οτι έπεσε με το αυτοκίνητό του σε δύο άλλους Ρομά την περασμένη Παρασκευή, με αποτέλεσμα να τραυματίσει θανάσιμα έναν 45χρονο και σοβαρά έναν άνδρα 31 ετών που νοσηλεύεται σε νοσοκομείο. Στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων συγκεντρώθηκαν συγγενείς και φίλοι των θυμάτων. Μόλις αντίκρισαν τον κατηγορούμενο επιχείρησαν να τον λιντσάρουν και χρειάστηκε η παρέμβαση των ΜΑΤ για να μην πλησιάσουν τον κατηγορούμενο. 

 

Ενώπιον του Εισαγγελέα μεταφέρθηκε υπό ισχυρή αστυνομική δύναμη ο 21 ετών Ρομά που κατηγορείται οτι έπεσε με το αυτοκίνητό του σε δύο άλλους Ρομά την περασμένη Παρασκευή, με αποτέλεσμα να τραυματίσει θανάσιμα έναν 45χρονο και σοβαρά άλλον έναν άνδρα 31 ετών που νοσηλεύεται σε νοσοκομείο.

Ο φερόμενος ως δράστης ζήτησε και πήρε από τον ανακριτή προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Πέμπτη.

Στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων συγκεντρώθηκαν συγγενείς και φίλοι των θυμάτων. Μόλις αντίκρισαν τον κατηγορούμενο επιχείρησαν να τον λιντσάρουν και χρειάστηκε η παρέμβαση των ΜΑΤ για να μην πλησιάσουν τον κατηγορούμενο.  

Μάλιστα, οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε ένα άτομο, το οποίο όμως αργότερα αφέθηκε ελεύθερο.

Νωρίτερα ο νεαρός είχε παραδοθεί στη ΓΑΔΑ.

Σημειώνεται ότι τις τελευταίες ημέρες είχε ξεσπάσει βεντέτα μεταξύ οικογενειών Ρομά.

Η διαμάχη ξεκίνησε όταν ο 21χρονος έπεσε πάνω σε δύο άλλους Ρομά με το ΙΧ αυτοκίνητο του, στην συμβολή των οδών Στέφανου Σαράφη και Κρήτης στην Αγία Βαρβάρα την Παρασκευή, τραυματίζοντας θανάσιμα έναν 45χρονο και σοβαρά έναν 31χρονο που νοσηλεύεται σε νοσοκομείο.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, νωρίτερα υπήρξε φιλονικία μεταξύ του οδηγού του ΙΧ και του 31χρονου.

Στη συνέχεια, εξαγριωμένα άτομα έβαλαν φωτιά σε κατάστημα που διατηρεί ο 21χρονος, ενώ πυρπόλησαν και το σπίτι συγγενή του φερόμενου ως δράστη, το πατρικό του, καθώς και ένα υπό κατασκευή ισόγειο σπίτι.