Πολιτική
Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου 2004 19:19

Ολοκλήρωσε τις επαφές του στην Αθήνα ο Τ. Παπαδόπουλος

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος ολοκλήρωσε το απόγευμα τον κύκλο των επαφών του στην Αθήνα με τις συναντήσεις που είχε με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλο και τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων κ. κ. Καραμανλή και Κωνσταντόπουλο και την κυρία Α.Παπαρήγα.

Για «ενδιαφέρον των ΗΠΑ να κλείσει το Κυπριακό και κυρίως να διασφαλιστεί μέσω της λύσης η ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση» έκανε λόγο η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ. «Δεν υπάρχει καμία πρόθεση από την πλευρά της Τουρκίας να υπάρξουν οι αναγκαίες βελτιώσεις στο σχέδιο Ανάν», πρόσθεσε.

Την ευχή να πανηγυρίσουμε κάποτε τη λύση του Κυπριακού για να μην χρησιμοποιείται ως άλλοθι για πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα, διατύπωσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της «ανάγκης για μια συστηματική διαπραγμάτευση στη βάση των παραμέτρων του σχεδίου του ΟΗΕ».

Ο κ. Καραμανλής μετά την συνάντηση με τον κ. Παπαδόπουλο δεν προέβη στις δηλώσεις. Επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί αύριο από την Κύπρο όπου θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη.