Πολιτική
Τρίτη, 20 Ιανουαρίου 2004 07:00

Πρόγνωση καιρού

Τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και βόρεια, προβλέπει για σήμερα Τρίτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Αναλυτικά,

* Μακεδονία, Θράκη : Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στη Μακεδονία χιόνια τη νύχτα στα ορεινά. Ανεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί μέτριοι και στα ανατολικά ισχυροί. Θερμοκρασία από 2 έως 11 βαθμούς.

* Δυτική Ελλάδα : Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Πιθανότητα καταιγίδας κυρίως στα βορειοδυτικά. Ανεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί μέτριοι και πρόσκαιρα ισχυροί. Θερμοκρασία από 7 έως 16 βαθμούς.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος : Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες. Ανεμοι νότιοι μέτριοι και τοπικά ισχυροί. Θερμοκρασία από 5 έως 17 βαθμούς.

* Κυκλάδες, Κρήτη : Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Ανεμοι νότιοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία από 10 έως 18 βαθμούς.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα : Νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Ανεμοι νότιοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία από 9 έως 17 βαθμούς.

Σήμερα στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι μέτριοι και πρόσκαιρα ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 17 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με πιθανότητα παροδικής βροχής. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ασθενείς έως μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 10 βαθμούς.

Αύριο Τετάρτη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στη Δυτική Ελλάδα και από το βράδυ και στις υπόλοιπες περιοχές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και από το απόγευμα σε περιοχές της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο. Τα φαινόμενα που κατά τόπους θα είναι έντονα αναμένεται να εξασθενήσουν αργά τη νύχτα στο Βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Δυτική Στερεά.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί που μετά το μεσημέρι στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα στραφούν βαθμιαία σε βόρειους με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση από το απόγευμα και από τη Βόρεια Ελλάδα.