Αθλητικά
Παρασκευή, 22 Μαΐου 2015 07:50

ΝΒΑ: Έκανε το 2-0 το Γκόλντεν Στέιτ

Σημαντικό προβάδισμα για την πρόκριση στους τελικούς του ΝΒΑ απόκτησε το Γκόλντεν Στέιτ επί του Χιούστον μετά τη σημερινή του νίκη με 99-98.

Σημαντικό προβάδισμα για την πρόκριση στους τελικούς του ΝΒΑ απόκτησε το Γκόλντεν Στέιτ επί του Χιούστον μετά τη σημερινή του νίκη με 99-98.

Μετά από ένα συγκλονιστικό όπως εξελίχθηκε ματς και με τον κορυφαίο παίκτη των «Ρόκετς», Τζέιμς Χάρντεν, να γίνεται ο μοιραίος για την ομάδα του, οι «πολεμιστές» πήραν τη μεγάλη νίκη και προηγούνταο, πλέον, με 2-0 στη σειρά των τελικών της Δύσης.

Άλλες δύο νίκες θέλει το Γκόλντεν Στέιτ για να διεκδικήσει τον τίτλο στο πρωτάθλημα, ενώ το Χιούστον, πλέον, πάει για το θαύμα. Δεν θα πρέπει να ξεχνάει κανείς, πάντως, ότι και με τους ΛΑ Κλίπερς βρέθηκε να χάνει με 3-1 στη σειρά και τελικά προκρίθηκε με 4-3. 

Η ομάδα του Στιβ Κερ προηγήθηκε ακόμη και με 17 πόντους στη δεύτερη περίοδο, αλλά οι φιλοξενούμενοι «επέστρεψαν» και διεκδιίκησαν επί ίσοις όροις το «διπλό». Στα 99 δεύτερα πριν το τέλος ο Κάρι έκανε το 98-90 κι όλα έδειχναν να ξεκαθαρίζουν, αλλά ο Χάρντεν... το πήρε προσωπικά.

Στα 33 δευτερόλεπτα πριν τη λήκη η διαφορά ήταν στο +1 για το Γκόλντεν Στέιτ. Το Χιούστον είχε την ευκαιρία να πάρει το ματς, αλλά η καλή άμυνα των Κάρι και Τόμπσον πάνω στον Χάρντεν, ανάγκασε τον σταρ των «Ρόκετς» να χάσει τη μπάλα και το ματς τελείωσε με τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν.

Ο Κάρι με 33 πόντους και 6 ασίστ ήταν και πάλι απολαυστικός, ενώ πολύτιμες λύσεις έδωσε ο Άντριου Μπόγκουτ με 14 πόντους, 8 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 5 τάπες. Ο Χάρντεν είχε 38 πόντους, 10 ριμπάουντ και 9 ασίστ, ενώ πολύ καλός ήταν και ο Ντουάιτ Χάουαρντ που ήταν αμφίβολος μέχρι λίγο πριν το τζάμπολ (19 πόντους και 17 ριμπάουντ).

Το τρίτο παιχνίδι της σειράς θα διεξαχθεί στο Χιούστον τα ξημερώματα της Κυριακής