Αθλητικά
Τετάρτη, 20 Μαΐου 2015 16:53

Ισπανία: Αύριο το «αντίο» του Τσάβι στην Μπαρτσελόνα

Αύριο θα ανακοινώσει επίσημα το «αντίο» στην Μπαρτσελόνα ο 35χρονος Τσάβι Ερνάντεθ, ο 35χρονος θρύλος των «μπλαουγκράνα» που έχει συνδέσει το όνομά του με τις μεγαλύτερες επιτυχίες των Καταλανών.

Αύριο θα ανακοινώσει επίσημα το «αντίο» στην Μπαρτσελόνα ο 35χρονος Τσάβι Ερνάντεθ, ο 35χρονος θρύλος των «μπλαουγκράνα» που έχει συνδέσει το όνομά του με τις μεγαλύτερες επιτυχίες των Καταλανών.

Αυτό προβλέπει ο ισπανικός Τύπος για τον Τσάβι, που ξεκίνησε να υπηρετεί την  «Μπάρτσα» σε ηλικία 17 ετών κι έγινε ο «εγκέφαλός» της, κερδίζοντας μαζί της 23 τίτλους: οκτώ πρωταθλήματα, τρία Τσάμπιονς Λιγκ, έξι ισπανικά Σούπερ Καπ, δύο Κύπελλα Ισπανίας, δύο ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ και δύο Παγκόσμια Κύπελλα συλλόγων!

Ούτε στην Εθνική ομάδα όμως ο Τσάβι έμεινε χωρίς διακρίσεις, απεναντίας, καθώς με τους «φούριας ρόχας» κατάκτησε δύο Euro (2008, 2012) και το Μουντιάλ του 2010. Σύμφωνα με την εφημερίδα Sport ο διεθνής μέσος είχε ήδη αποφασίσει από τον περασμένο χρόνο να ολοκληρώσει την ποδοσφαιρική καριέρα του στο Κατάρ, μετά την «καταστροφική» παρουσία της Ισπανίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας.

Η απόφαση αυτή, όμως, αναβλήθηκε για ένα χρόνο ύστερα από σχετικό αίτημα του νέου προπονητή της Μπαρτσελόνα, Λουίς Ενρίκε. Ο Τσάβι πρόκειται να ενταχθεί στην Αλ Σάαντ, η οποία φέρεται έτοιμη να τού προσφέρει ένα ηγεμονικό διετές συμβόλαιο έναντι ετήσιας αποζημίωσης περίπου 10 εκ. ευρώ.

Ένα άλλο δημοσίευμα, της εφημερίδας El Pais, υποστηρίζει ότι ο Τσάβι προετοιμάζεται για καριέρα προπονητή, όπως είχε γίνει και με έναν άλλο διάσημο ποδοσφαιριστή και πρώην προπονητή του, τον Πεπ Γκουαρντιόλα, ο οποίος επίσης είχε τελειώσει την καριέρα του στο Κατάρ.