Πολιτική
Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου 2004 13:12

Δ.Σιούφας: Υποσχέσεις δίχως πλαίσιο συγκροτημένης πολιτικής, μοιράζει ο Γ. Παπανδρέου

Κριτική στο Γίωργο Παπανδρέου άσκησε ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Σιούφας, με αφορμή τις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών στο Λαύριο.

«Προτού ακόμη αναλάβει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Γ. Παπανδρέου άρχισε να μοιράζει υποσχέσεις που δεν εντάσσονται σε κανένα πλαίσιο συγκροτημένης πολιτικής, αλλά δείχνουν ξεκάθαρα δύο κυρίως πράγματα: Πρώτον, ότι επιδίδεται σε μια απόπειρα ανανέωσης του λαϊκισμού, επιστρατεύοντας παλαιοκομματικές πρακτικές, και δεύτερον, ότι έχει παντελή άγνοια των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πολίτες και των αιτιών που δημιουργούν τα προβλήματα αυτά.

Εάν ο νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπανδρέου δεν ήταν τόσο ξένος με τα προβλήματα του πολίτη και τα αίτια που δημιουργούν τα προβλήματα αυτά, εάν ήξερε τι ακριβώς σημαίνουν και τι ακριβώς συνεπάγονται αυτά που είπε στο Λαύριο, δεν θα αναγκαζόταν το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ να διορθώσει τις πρωινές δηλώσεις του με βραδινές ανακοινώσεις.

Προφανώς, έχουμε να δούμε και να ακούσουμε πολλά. Και βέβαια περιμένουμε να διευκρινίσουν τι θεωρούν εγκυρότερο: Το λόγο του αρχηγού τους, ή τις διευκρινιστικές δηλώσεις του Γραφείου Τύπου;», επισήμανε ο κ. Σιούφας.