Πολιτική
Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου 2004 19:49

Ανεργία: Κόντρες στη Βουλή για τις υποσχέσεις

Στο επίκεντρο της προεκλογικής αντιπαράθεσης βρίσκεται από χθες η πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου για παροχή δυνατότητας πρόσληψης νέων, χωρίς καταβολή ασφαλιστικών εισφορών.

Στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου με τίτλο «τροποποίηση του ν. 2601/1998 Ενισχύσεις Ιδιωτικών Επενδύσεων για την οικονομική και περιφερειακή ανάπτυξη της χώρας» -το οποίο υπερψηφίστηκε- ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Γ. Αλογοσκούφης αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο να αρχίσουν οι επιχειρήσεις να απολύουν τους τριαντάρηδες για να προσλάβουν τους εικοσάρηδες.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Φλ. Κωνσταντίνου είπε ότι κακώς η ΝΔ χαρακτηρίζει αστειότητες την υπεύθυνη και δημόσια δέσμευση του Γ. Παπανδρέου, όταν μάλιστα η αξιωματική αντιπολίτευση δεν διαθέτει οικονομική πολιτική. «Δεν μας λέτε τις προτάσεις σας για το ασφαλιστικό για να μην τις μάθουμε και τις εφαρμόσουμε» είπε ο κ. Κωνσταντίνου απευθυνόμενος στον κ. Αλογοσκούφη.

«Βήμα προς το χειρότερο» χαρακτήρισε την πρόταση Παπανδρέου ο βουλευτής του ΚΚΕ Α. Τζέκης. «Δεν θα υπάρξουν απολύσεις από τους επιχειρηματίες για να πάρουν νέους εργαζόμενους που δεν θα πληρώνουν εργοδοτικές εισφορές;» αναρωτήθηκε ο κ. Τζέκης.

«Προσφέρετε ανασφάλιστη εργασία στους επιχειρηματίες οι οποίοι ούτε στα πιο μύχια όνειρά τους δεν πίστευαν ότι θα μπορούσε να υπάρξει ελληνική κυβέρνηση που θα εξάγγελνε ποτέ ένα τέτοιο μέτρο» είπε ο βουλευτής του ΣΥΝ Π. Λαφαζάνης. «Ετσι δεν αντιμετωπίζεται η ανεργία, απλώς προσφεύγουμε σε φτηνό εργατικό δυναμικό και έτσι θα έχουμε αθρόες απολύσεις εργαζομένων μεγάλης ηλικίας, προκειμένου να καταφεύγουμε σε νέους που μετά από 4 χρόνια που θα τελειώνουν από αυτό το πρόγραμμα θα εκδιώκονται και θα προσλαμβάνονται άλλοι νέοι ανασφάλιστοι για να καλύπτουν τις θέσεις εργασίας».