Αθλητικά
Σάββατο, 16 Μαΐου 2015 14:53

Φάιναλ Φορ Ευρωλίγκας: Η συνέντευξη Τύπου του Λάσο και του Αγιόν

Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι έτοιμη για να πάρει το τρόπαιο, σύμφωνα με τον προπονητή της, Πάμπλο Λάσο, και το σέντερ της ομάδας, Γκουστάβο Αγιόν.

Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι έτοιμη για να πάρει το τρόπαιο, σύμφωνα με τον προπονητή της, Πάμπλο Λάσο, και το σέντερ της ομάδας, Γκουστάβο Αγιόν.

Ήταν λογικό στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι «οικοδεσπότες» να ερωτηθεί ο τεχνικός των «μερένγκες» για το πώς σκοπεύει να εξουδετερώσει τον Βασίλη Σπανούλη. Ο τεχνικός της «Βασίλισσας» χαρακτήρισε τον Ολυμπιακό ως «ομάδα που στηρίζεται σε 5 παίκτες και όχι σε έναν», ενώ όταν έγιναν πιο «πιεστικοί» οι δημοσιογράφοι, εκείνος «πέταξε το μπαλάκι» στον Πρίντεζη!

«Σέβομαι απόλυτα τον Ολυμπιακό. Θεωρώ ότι είναι ένα κλασικό ευρωπαϊκό ντέρμπι ο αυριανός τελικός. Θα παίξουν δύο ομάδες με μεγάλο πρεστίζ. Θέλουμε να είμαστε έτοιμοι για τον τελικό και πιστεύω πως θα είμαστε», είπε αρχικά ο προπονητής της Ρεάλ, ο οποίος ρωτήθηκε στη συνέχεια για τον Σπανούλη και τι θα χρειαστεί να κάνει για να τον περιορίσει. Η απάντησή του ήταν ενδεικτική:

«Ο Σπανούλης είναι ο ηγέτης του Ολυμπιακού. Έχει το ταλέντο και την ποιότητα να πετυχαίνει τα μεγάλα καλάθια στο τέλος. Μπορώ να σταματήσω τον Σπανούλη. Θα βάλω 5 παίκτες πάνω του, αλλά τότε αυτός ο τύπος (σ.σ. γύρισε κι έδειξε τον Πρίντεζη) θα με σκοτώσει. Θέλω να πω με αυτό ότι το μπάσκετ είναι ομαδικό παιχνίδι».

Χαρακτήρισε «διαφορετικό ματς το αυριανό σε σχέση με αυτά που έχουν γίνει μεταξύ των δύο ομάδων», ενώ σε ερώτηση που του έγινε για το αν η ομάδα του έχει τη μεγάλη ευκαιρία να πάρει το 9ο τρόπαιο στην Ιστορία της μπροστά στο κοινό της απάντησε: «Η Ρεάλ είναι τόσο μεγάλος σύλλογος που δεν μπορεί να εξαρτηθεί από το να έχει μια καλή στιγμή. Πέρυσι φτάσαμε στο φάιναλ φορ και είχαμε κάποιους τραυματισμούς. Εφέτος πιστεύω πως είμαστε σε καλύτερη κατάσταση. Δεν είναι δικαιολογία για πέρυσι, ούτε κάποια εγγύηση για τον τελικό της Κυριακής».

Τους παίκτες της Ρεάλ εκπροσώπησε ο κορυφαίος του χθεσινού ημιτελικού με την Φενερμπαχτσέ, Γκουστάβο Αγιόν. Ο Μεξικανός σέντερ με 18 πόντους έκανε... πάρτι στην άμυνα των Τούρκων και βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. «Είναι μεγάλη τιμή για εμένα να βρίσκομαι σε έναν τελικό Ευρωλίγκας, στην πρώτη μου χρονιά σε τέτοια διοργάνωση. Δουλέψαμε σκληρά όλη τη σεζόν για να φτάσουμε ως εδώ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αγιόν και πρόσθεσε:

«Έχουμε τη μεγάλη ευκαιρία να διεκδικήσουμε τον τίτλο και πρέπει να την εκμεταλλευτούμε. Απέναντί μας θα είναι ένας μεγάλος αντίπαλος, ο Ολυπιακός. Για να νικήσουμε θα πρέπει να κάνουμε το τέλειο ματς επί 40 λεπτά».

Κατέληξε λέγοντας: «Ο κόσμος θέλει το τρόπαιο, εμείς το θέλουμε, οι προπονητές, η διοίκηση, όλοι. Πολλοί μιλούν για χαμένους τελικούς. Ελπίζω αυτή την φορά να είναι διαφορετικό το αποτέλεσμα. Από τη στιγμή που ήρθα στη Ρεάλ ο στόχος που θέσαμε ήταν η κατάκτηση της Ευρωλίγκας.»