Αθλητικά
Σάββατο, 16 Μαΐου 2015 10:45

NBA: Στους τελικούς της Δύσης και Ανατολής, Γκόλντεν Στέιτ και Ατλάντα

Οι ομάδες με τα καλύτερα ρεκόρ στην κανονική περίοδο του ΝΒΑ πήραν την πρόοκριση για τους τελικούς της Δύσης και Ανατολής. 

Οι ομάδες με τα καλύτερα ρεκόρ στην κανονική περίοδο του ΝΒΑ πήραν την πρόοκριση για τους τελικούς της Δύσης και Ανατολής. 

Γκόλντεν Στέιτ και Ατλάντα θα διεκδικήσουν την πρόκριση στους τελικούς του κορυφαίου πρωταθλήματος του κόσμου, καθώς τα ξημερώματα του Σαββάτου πήραν την 4η νίκη που χρειάζονταν απέναντι στο Μέμφις και στην Ουάσινγκτον αντίστοιχα.

Το πιο εύκολο έργο είχαν οι Γουόριορς, που επιβλήθηκαν στο Μέμφις των Γκρίζλις με 108-95, με τον MVP του πρωταθλήματος, Στεφ Κάρι να κάνει μεγάλο ματς με 32 πόντους (8 τρίποντα). Οι «πολεμιστές», πλέον, περιμένουν το νικητή του 7ου και τελευταίου αγώνα ανάμεσα στο Χιούστον και στους ΛΑ Κλίπερς, προκειμένου να μάθουν τον αντίπαλό τους στους τελικούς της δυτικής περιφέρειας.

Θρίλερ έγινε στο άλλο παιχνίδι, όπου η Ατλάντα πήρε τη μεγάλη νίκη με 94-91 επί της Ουάσινγκτον. Το φινάλε στο παιχνίδι ήταν δραματικό, καθώς στην εκπνοή ο Πιρς ευστόχησε σε σουτ τριών πόντων με τους οπαδούς των Ουίζαρντς να πανηγυρίζουν που το ματς πήγαινε στην παράταση.

Στην εξέταση του βίντεο όμως διαπιστώθηκε ότι το καλάθι ήταν εκπρόθεσμο, οπότε δε μέτρησε και τα «γεράκια» πήραν το εισιτήριο για τους τελικούς της ανατολικής περιφέρειας, όπου θα αντιμετωπίσουν το Κλίβελαντ με πλεονέκτημα έδρας.

Ο Κάρολ με 25 πόντους και οι Μίλσαπ, Τιγκ που πέτυχαν από 20 ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές της Ατλάντα.