Αθλητικά
Παρασκευή, 15 Μαΐου 2015 22:28

Γ.Σφαιρόπουλος: «Είμαστε ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης»

Μέλι έσταζε για τους παίκτες του ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στη συνέντευξη Τύπου. Ο προπονητής του Ολυμπιακού στάθηκε στη νοοτροπία που έδειξαν οι «ερυθρόλευκοι» στα σημεία που βρέθηκαν πίσω στο σκορ και κυρίως στα τελευταία κρίσιμα λεπτά, εκεί όπου «έκαιγε» η μπάλα.

Μέλι έσταζε – και λογικό ήταν – για τους παίκτες του ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στη συνέντευξη Τύπου.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού στάθηκε στη νοοτροπία που έδειξαν οι «ερυθρόλευκοι» στα σημεία που βρέθηκαν πίσω στο σκορ και κυρίως στα τελευταία κρίσιμα λεπτά, εκεί όπου «έκαιγε» η μπάλα.

«Νικήσαμε μία σπουδαία ομάδα, που είναι πλήρης σε όλες τις γραμμές. Το πιο σημαντικό ήταν ότι ποτέ δεν τα παρατήσαμε. Η ρωσική ομάδα είχε το προβάδισμα στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού, αλλά οι παίκτες μου έδειξαν χαρακτήρα και σωστή νοοτροπία».

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού είπε ότι τα πανηγύρια πρέπει να σταματήσουν: «Έδωσα συγχαρητήρια σε όλους του παίκτες, αλλά τους είπα πως πρέπει να ηρεμήσουν. Πρέπει να ετοιμαστούμε για μία ακόμη σκληρή μάχη, που είναι ο τελικός της Κυριακής».

Όπως ήταν λογικό, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, στάθηκε και στην απόδοση του Βασίλη Σπανούλη: «Δε μπορείς να βρεις εύκολα παίκτες σαν τον Βασίλη. Βγαίνει ένας μετά από πάρα πολλά χρόνια. Όταν κάποιος είναι ηγέτης, όλη η άμυνα προσαρμόζεται επάνω του. Αυτό έκανε η ΤΣΣΚΑ σε όλο το ματς. Αυτό που προσπάθησα να του πω στο ημίχρονο είναι να ηρεμήσει, να μην έχει άγχος. Ο ίδιος βρήκε τον τρόπο να επιστρέψει στο παιχνίδι, γιατί είναι ένας από τους κορυφαίους παίκτες στην Ευρώπη.»

Πρόσθεσε ακόμη: «Η ομάδα μας όμως δεν είναι μόνο ο Σπανούλης. Είμαι πολύ χαρούμενος που έχουμε και κάποιους άλλους ταλαντούχους παίκτες, που παίζουν ο ένας για τον άλλο σαν ομάδα. Είμαστε ομάδα με όλη την έννοια της λέξης».

Ερωτηθείς από Ρώσο δημοσιογράφο αν ο Ολυμπιακός κατέφυγε σε τρίποντα για να πλησιάσει στο τέλος, απάντησε: «Αυτό που λέτε χαρακτηρίζει την τακτική μας ως της απελπισίας, αλλά δεν συμφωνώ. Εμείς παίξαμε στα τελευταία 6-7 λεπτά με χαμηλό σχήμα. Κάναμε το ίδιο και με την Μπαρτσελόνα, οπότε δεν είναι κίνηση απελπισίας, αλλά κομμάτι του παιχνιδιού».