Πολιτική
Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2004 13:16

Κ. Μητσοτάκης: «Οπερέτα» η Βουλή

Με αιχμές του επιτίμου προέδρου της ΝΔ Κ. Μητσοτάκη επί της διαδικασίας, άρχισε η συζήτηση του εκλογικού νόμου στην ολομέλεια της Βουλής.

«Στην αίθουσα βρίσκονται 4-5 βουλευτές της πλειοψηφίας ενώ λείπει και ο υπουργός. Οπερέτα γίνεται η Βουλή. Ας το καταλάβει ο κ. Κακλαμάνης και ο κ. Σημίτης. Κάποτε πρέπει να εξεγερθούμε», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Σχολιάζοντας την παράλληλη συνεδρίαση των κοινοβουλευτικών επιτροπών, είπε ότι η κυβέρνηση έχει φέρει προς ψήφιση 16 νομοσχέδια, κάτι που συνιστά «βαριά συνταγματική ανωμαλία» και ότι «τα νομοσχέδια περνούν ως αναγκαστικοί νόμοι». «Απορώ, αν τα κυρώσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με αυτή τη διαδικασία που ακολουθείται» επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο παριστάμενος υφυπουργός Εσωτερικών Λ. Παπαδήμας απάντησε ότι η κυβέρνηση δεν απουσιάζει και ότι ο υπουργός Κ. Σκανδαλίδης θα παρουσιαστεί στη Βουλή αργότερα λόγω καθυστέρησης της πτήσης του επί 4ωρο εξαιτίας των καιρικών συνθηκών. Αναφερόμενος στο θέμα των επιτροπών είπε ότι αυτό «δεν είναι θέμα της κυβέρνησης».

Σε παρέμβασή του, ο ανεξάρτητος βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Κ. Σπυριούνης είπε ότι η συζήτηση του νομοσχεδίου «περί του τρόπου εκλογής των βουλευτών» σε προεκλογική περίοδο, «δεν είναι της ποιότητας του κόμματός μου» ενώ «δείχνει πανικό».

Πηγή ΑΠΕ