Πολιτική
Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2004 15:49

Α. Παπαρήγα: Θέλουμε η νέα γενιά να διεκδικεί μεγάλες ανατροπές

Στη νεολαία και την κατάσταση της παιδείας στην Ελλάδα αναφέρθηκε η γενική γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα, σε δηλώσεις της κατά την περιοδεία της στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου.

«Το ΚΚΕ δεν θέλει τη νεολαία χειροκροτητή ηγεσιών και ηγετών λαμπερών ή κατασκευασμένων προσωπικοτήτων. Το ΚΚΕ πιστεύει στη νεολαία. Δεν μας φοβίζει η τάση αμφισβήτησης και κριτικής που δείχνει η νεολαία. Η νέα γενιά θα βρεθεί σήμερα και αύριο στην ανάγκη να σηκώσει πολλές ευθύνες. Ζει σε μια εποχή καθόδου – προσωρινής ήττας των λαϊκών προοδευτικών κινημάτων που έχει συνέπειες και στο εργατικό κίνημα, όμως αυτή η νέα γενιά θα ζήσει σημαντικές στιγμές. Το ΚΚΕ θέλει να βοηθήσει με την παρέμβασή του τη σπίθα να γίνει φλόγα. Θέλουμε η νέα γενιά να γίνει ο αιμοδότης ενός μεγάλου σύγχρονου κινήματος. Να διεκδικεί μεγάλες ανατροπές, εδώ στη χώρα μας και στο διεθνές περιβάλλον. Θέλουμε να αποδείξει την ωριμότητά της, την ικανότητά της για την οικοδόμηση μιας νέας Ελλάδας με λαϊκή ευημερία που θα συνδέεται με την υπόθεση του σοσιαλισμού», δήλωσε η κ. Παπαρήγα.

«Λένε διαρκώς γύρω μας, ότι πρέπει να συνδεθεί η παιδεία με την αγορά εργασίας. Ακούγεται καλό στα αυτιά σε περίοδο ανεργίας, όμως πάντα το εκπαιδευτικό σύστημα ήταν συνδεδεμένο με την αγορά εργασίας. Δεν είναι κάτι καινούργιο. Ό,τι οικονομία έχεις, έχεις και την ανάλογη παιδεία. Αυτό που στην πραγματικότητα ζητάνε είναι να προσαρμοστεί το εκπαιδευτικό σύστημα στις ανατροπές που γίνονται στην αγορά εργασίας. Η σημερινή παιδεία δεν μπορεί να βοηθήσει τις αντιδραστικές αλλαγές. Εκεί αποβλέπει η ‘Μπολόνια’. Στην παραγωγή ενός ευκίνητου εργατικού δυναμικού, που θα είναι προσαρμόσιμο στις αλλαγές» τόνισε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ αναφερόμενη στην κατάσταση της παιδείας στη χώρας μας.

Σχολιάζοντας τα νέα προεκλογικά προγράμματα που παρουσιάζουν τα δύο μεγάλα κόμματα η κ. Παπαρήγα επισήμανε: «Κανένας δεν εμφανίζει προεκλογικά νέα προγράμματα και καινοτόμες ιδέες. Τα κόμματα είναι σήμερα ό,τι ήταν και χθες. Αυτό που μπορεί να γίνει στην προεκλογική περίοδο είναι να γενικεύεται η πείρα. Στις 8 του Μάρτη θα συνεχίζουμε στην ίδια κατεύθυνση και αυτό έχει μεγάλη σημασία στο τι διεκδικούμε προεκλογικά».