Αθλητικά
Πέμπτη, 14 Μαΐου 2015 16:35

Αλαφούζος: Χωρίς σημάδια κάθαρσης δεν ξέρουμε αν θα παίξουμε στο (νέο) πρωτάθλημα

Νέα απειλή, την οποία έχει επαναλάβει στο παρελθόν, εκτόξευσε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Γιάννης Αλαφούζος, που μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Αθλητικό Metropolis» είπε μεταξύ άλλων ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να μην συμμετάσχουν οι «πράσινοι» στο πρωτάθλημα της νέας περιόδου, αν δεν υπάρξουν σημάδια κάθαρσης στο ποδόσφαιρο.

 

Νέα απειλή, την οποία έχει επαναλάβει στο παρελθόν, εκτόξευσε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Γιάννης Αλαφούζος, που μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Αθλητικό Metropolis» είπε μεταξύ άλλων ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να μην συμμετάσχουν οι «πράσινοι» στο πρωτάθλημα της νέας περιόδου, αν δεν υπάρξουν σημάδια κάθαρσης στο ποδόσφαιρο.

Ερωτηθείς για το αν με την παρουσία της ΑΕΚ και κατ΄ επέκταση του Δημήτρη Μελισσανίδη τα πράγματα θα είναι καλύτερα στο νέο πρωτάθλημα, απάντησε ότι «το να είμαστε τρεις (μαζί με τον ΠΑΟΚ) αντί για έναν, σίγουρα είναι καλύτερα. Εμείς, σαν Παναθηναϊκός, αν δεν υπάρχουν σημάδια κάθαρσης δεν ξέρουμε αν θα κατέβουμε στο πρωτάθλημα. Δεν είναι απόφαση, ούτε έχουμε εξετάσει πως θα γίνει. Απλά το έχουμε κουβεντιάσει. Είναι ένα από τα ενδεχόμενα».

Ποιοι θα είναι οι παράγοντες που θα καθορίσουν τη στάση τους; «Να δούμε πως θα πάει η δικαιοσύνη, τι θα πει η ΕΠΟ... Θέλουμε να δούμε μία αλλαγή στον τρόπο που διοικείται το ελληνικό ποδόσφαιρο. Θέλουμε να πειστούμε ότι δεν θα αντιμετωπίσουμε το ίδιο, όπως στο εφετινό πρωτάθλημα. Το αν θα καταδικαστεί ο κ.Μαρινάκης το αποφασίζει η δικαιοσύνη. Από εκεί και πέρα όμως, εμείς περιμένουμε να δούμε αν θα αλλάξουν οι επιτροπές, αν θα αλλάξει ο κ.Πετρόπουλος, πως θα ορίζονται οι διαιτητές».

Όσο για το πως αντιμετωπίζουν την ίδια ιδέα οι Δημήτρης Μελισσανίδης και Ιβάν Σαββίδης; «Ο Μελισσανίδης είναι ένθερμος στην ιδέα οτι δεν μπορούμε να κατέβουμε στο πρωτάθλημα υπό αυτές τις συνθήκες. Με τον κ. Σαββίδη έχει γίνει πιο γενική συζήτηση. Το ότι το εξετάζουμε σοβαρά δεν σημαίνει ούτε οτι το αποφασίσαμε, ούτε ότι το απορρίψαμε» είπε.

Για τη διαφορετική θέση που πήρε από τον Παναθηναϊκό η ΠΑΕ ΠΑΟΚ στο χθεσινό διοικητικό συμβούλιο της Σούπερ Λίγκας και η οποία προδίδει μέτωπο κάθε άλλο παρά κοινό και αρραγές, υποστήριξε ότι «καταλαβαίνω την θέση του ΠΑΟΚ, δεν έχω πρόβλημα. Το μόνο που με στεναχώρησε είναι οτι με τον τρόπο που τοποθετήθηκε ευνόησε το σύστημα. Θα μπορούσε να το κάνει διαφορετικά».

Όπως ήταν φυσικό, ο κ. Αλαφούζος ρωτήθηκε για το αν με τη στάση που κράτησε ο Παναθηναϊκός προσπάθησε επίσης να κατοχυρώσει τα συμφέροντά του, αλλά η απάντηση είχε πάλι αναφορά στον ΠΑΟΚ. «Δεν έχω καμία αντιδικία με τον ΠΑΟΚ. Σέβομαι το δικαίωμα που έχει να υπερασπίζεται τα συμφέροντά του. Το παράπονό μου είναι ο τρόπος που το έκανε, με το οποίο ενίσχυσε το ποδοσφαιρικό κατεστημένο» επανέλαβε.

Όσο για την περυσινή παρουσία των «πρασίνων» στο CAS απέναντι στον ΠΑΟΚ; «Είμαστε ανταγωνιστές αλλά προσπαθούμε να το κάνουμε με ίσους όρους. Δεν θα κάνουμε χάρη στον ΠΑΟΚ, ούτε ο ΠΑΟΚ σε εμάς. Για αυτό σας λέω οτι δεν έχω θέμα με τον ΠΑΟΚ. Δεν το θεωρώ σοβαρό θέμα αυτό που προέκυψε» απάντησε.