Αθλητικά
Τετάρτη, 13 Μαΐου 2015 16:11

Σούπερ Λίγκα: Επικυρώθηκε η βαθμολογία (θέσεις 1-5), ξεκινούν τα πλέι οφ

«Πολύ κακό για το τίποτα» αποδείχθηκε ότι έγινε ενόψει του σημερινού διοικητικού συμβουλίου της Σούπερ Λίγκας, το οποίο τελικά επικύρωσε «μερικώς» τη βαθμολογία του πρωταθλήματος για τις θέσεις 1-5, που σημαίνει ότι τα πλέι οφ θα ξεκινήσουν όπως έχουν προγραμματιστί, δηλαδή στις 20 Μαΐου.

 

«Πολύ κακό για το τίποτα» αποδείχθηκε ότι έγινε ενόψει του σημερινού διοικητικού συμβουλίου της Σούπερ Λίγκας, το οποίο τελικά επικύρωσε «μερικώς» τη βαθμολογία του πρωταθλήματος για τις θέσεις 1-5, που σημαίνει ότι τα πλέι οφ θα ξεκινήσουν όπως έχουν προγραμματιστεί, δηλαδή στις 20 Μαΐου.

Ο Παναθηναϊκός δεν ψήφισε καθώς ζήτησε την αναβολή των πλέι οφ, ενώ αμέσως ύστερα εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα, ο Παναιτωλικός ψήφισε λευκό και ο ΠΑΟΚ, σε αντίθεση με τη φημολογία και τις πληροφορίες που τον ήθελαν να υποστηρίζει το αίτημα των «πρασίνων», ψήφισε «ναι» στην επικύρωση. Για τις υπόλοιπες θέσεις δεν έγινε συζήτηση, λόγω των εκκρεμών υποθέσεων κάποιων συλλόγων (Βέροια, Κέρκυρα). 

«Αποφασίστηκε να επικυρωθεί η βαθμολογία για τις θέσεις 1-5, εκτός από τον Παναθηναϊκό και τον Παναιτωλικό. Η διαδικασία των πλέι οφ θα είναι ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα και ελπίζουμε να γίνουν καλά παιχνίδια. Λογικό είναι να υπάρχουν κι άλλες απόψεις, όμως με την άποψη του Παναθηναϊκού, δεν συμφώνησε καμία άλλη ομάδα» δήλωσε ο πρόεδρος της Λίγκας, Γιώργος Μποροβήλος.

Ο Σάββας Θεοδωρίδης αναφέρθηκε στη στάση του ΠΑΟΚ. «Για πρώτη φορά είδα τον ΠΑΟΚ να στηρίζει την απόφαση να επικυρωθεί η βαθμολογία και να γίνουν κανονικά τα πλέι οφ. Τελείωσαν τα αστεία, κάθε ομάδα θα κοιτάει τα δικά της συμφέροντα» είπε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός. 

«Να το πάρουν χαμπάρι μερικοί ότι ο Ολυμπιακός είναι πρωταθλητής και ο Μαρινάκης ο μοναδικός που επενδύει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Τσάμπα δεν γίνονται οι ομάδες. Τον πρωταθλητή τον ξέρετε ήδη. Θα βγουν διάφορα "παπαγαλάκια" και θα βγάλουν πρωταθλητή άλλη ομάδα. Πρωταθλητές όμως είμαστε εμείς και ο κ. Μαρινάκης θα προετοιμάσει μία υπερομάδα για την Ευρώπη» συμπλήρωσε.

Ο διευθύνων σύμβουλος των «ερυθρολεύκων», Γιάννης Βρέντζος, τόνισε από την πλευρά του ότι «όπως προκύπτει από το σύνολο της δικογραφίας δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που ενοχοποιεί τον κ. Μαρινάκη στη συγκεκριμένη υπόθεση, οπότε δεν υπάρχει κανένας λόγος για πειθαρχική δίωξη του κ. Μαρινάκη. Δεν γίνεται να δικαζόμαστε στα κανάλια και στα σάιτ και δεν πρόκειται να απαντήσουμε ή να απολογούμαστε για ό,τι βλέπει το φως της δημοσιότητας».

Τον ΠΑΟΚ εκπροσώπησε ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Δημοκράτης Παπαδόπουλος, ο οποίος δήλωσε πως «η πρόταση του Παναθηναϊκού για αναβολή έγινε για δικούς του λόγους. Αν δεν γίνουν τα πλέι οφ η βαθμολογία μένει ως έχει κι έτσι ο Παναθηναϊκός έχει τη δυνατότητα είτε να βγει στο Τσάμπιονς Λιγκ σαν δεύτερος, είτε σαν πρώτος σε περίπτωση τιμωρίας του Ολυμπιακού».

Παράλληλα, ο κ. Παπαδόπουλος άφησε αιχμές για τη στάση του Παναθηναϊκού πέρυσι. «Εμείς πήραμε τους βαθμούς στα γήπεδα και τους χάσαμε στα χαρτιά. Ο Παναθηναϊκός ήρθε στο CAS απέναντί μας. Εμείς δεν έχουμε κανένα μέτωπο, ο ΠΑΟΚ βαδίζει μόνος του και όποιος θέλει ακολουθεί. Έχει δική του θέση και έχει ισχυροποιηθεί μετά την αποπληρωμή των χρεών. Για τον Παναθηναϊκό, επαναλαμβάνω, ότι ήρθε αποφασισμένος για να ζητήσει την αναβολή».

Η ανακοίνωση της Σούπερ Λίγκας:

«Κατά τη σημερινή του συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League αποφάσισε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

1/ Επικυρώθηκαν κατά πλειοψηφία οι θέσεις 1-5 του βαθμολογικού πίνακα αγωνιστικής περιόδου 2014-2015. Υπέρ της αναβολής της επικύρωσης του συνόλου του βαθμολογικού πίνακα ψήφισε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ενώ λευκό ψήφισε η ΠΑΕ Παναιτωλικός. Απουσίαζε η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα.

2/ Εγκρίθηκε ομόφωνα το Αγωνιστικό και Τηλεοπτικό Πρόγραμμα των Play Offs 2014-2015».