Αθλητικά
Τετάρτη, 13 Μαΐου 2015 12:32

NBA: Προβάδισμα για Κλίβελαντ, μείωσαν οι Ρόκετς

Ο Τζέιμς Χάρντεν έπαιξε για... δύο κι αυτό βοήθησε πολύ το Χιούστον, που νίκησε με άνεση (124-103) τους Κλίπερς, μείωσε σε 2-3 στη σειρά των αγώνων του με την ομάδα του Λος Άντζελες για τα ημιτελικά των πλέι οφ της δυτικής περιφέρειας κι έμεινε «ζωντανό» στη διεκδίκηση της πρόκρισης. 

 

Ο Τζέιμς Χάρντεν έπαιξε για... δύο κι αυτό βοήθησε πολύ το Χιούστον, που νίκησε με άνεση (124-103) τους Κλίπερς, μείωσε σε 2-3 στη σειρά των αγώνων του με την ομάδα του Λος Άντζελες για τα ημιτελικά των πλέι οφ της δυτικής περιφέρειας κι έμεινε «ζωντανό» στη διεκδίκηση της πρόκρισης. 

Ο «μουσάτος» σούπερ σταρ των Ρόκετς έφτασε στο «τριπλ νταμπλ» καθώς σκόραρε 26 πόντους, μοίρασε 10 ασίστ και πήρε 11 ριμπάουντ, ενώ ο Ντουάιτ Χάουαρντ είχε 20 πόντους και 15 ριμπάουντ.

Ο Κώστας Παπανικολάου μπήκε στο παρκέ μόλις για 1:45 προς το τέλος του αγώνα, σημειώνοντας έναν πόντο από τη γραμμή των βολών (1/2) και επιχειρώντας ένα άστοχο τρίποντο.

Προβάδισμα πρόκρισης πήραν οι Καβαλίερς απέναντι στο Σικάγο, καθώς το Κλίβελαντ με 38 πόντους του ΛεΜπρόν Τζέιμς και 25 του Κάιρι Ίρβινγκ νίκησε με 106-101 τους Μπουλς.

Οι «ιππότες» ανέκτησαν το πλεονέκτημα έδρας κι έφτασαν στο 3-2 απέναντι στους «ταύρους» στα ημιτελικά της Ανατολής, με τον Ταζ Γκίμπσον να αποβάλλεται για χτύπημα (κλωτσιά) στον Ντελαβεντόβα στην τέταρτη περίοδο και η αναστάτωση να κοστίζει τελικά στο Σικάγο.