Κοινωνία
Τετάρτη, 13 Μαΐου 2015 09:34

Ισόβια για το φονικό με τις μαγκούρες στο Αντισκάρι Ηρακλείου

Ποινή ισόβιας κάθειρξης επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου σε τρεις άνδρες, που δικάστηκαν επειδή πέρυσι τον Μάρτιο ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου με μαγκούρες 51χρονο στο Αντισκάρι του Ηρακλείου, επειδή ενώ είχαν κλείσει το δρόμο με αυτοκίνητο 4Χ4, τους ζήτησε να κάνουν στην άκρη για να περάσει.

Ποινή ισόβιας κάθειρξης επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου σε τρεις άνδρες, που δικάστηκαν επειδή πέρυσι τον Μάρτιο ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου με μαγκούρες 51χρονο στο Αντισκάρι του Ηρακλείου, επειδή ενώ είχαν κλείσει το δρόμο με αυτοκίνητο 4Χ4, τους ζήτησε να κάνουν στην άκρη για να περάσει.

Το Μικτό Ορκωτό δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό και τους καταδίκασε σύμφωνα με το κατηγορητήριο για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία. 

Η απόφαση για τους δύο εκ των κατηγορουμένων -δύο αδέλφια 34 και 25 χρόνων- ήταν ομόφωνη, ενώ για τον 27χρονο φίλο τους πάρθηκε κατά πλειοψηφία.

Έτσι, εκτός της ισόβιας κάθειρξης το δικαστήριο επέβαλε στα δύο αδέλφια για πλημελληματικές πράξεις ποινές φυλάκισης 26 και 12 μηνών αντίστοιχα, ενώ στον τρίτο επέβαλε επιπλέον 36 μηνες κάθειρξης.

Νωρίτερα, κατά την αγόρευσή της η εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει να κηρυχθούν ένοχοι και οι τρεις κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία από κοινού σε ήρεμη ψυχική κατάσταση αλλά και για όλες τις πλημελληματικές πράξεις.

Πηγή: ΑΜΠΕ