Πολιτική
Τρίτη, 12 Μαΐου 2015 14:20

Βουλή: Εγκρίθηκε επί της αρχής το ν/σ για την Παιδεία

Εγκρίθηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για την Παιδεία και η συζήτηση στην Ολομέλεια συνεχίζεται επί των άρθρων. Το νομοθέτημα έχει προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις εκπαιδευτικών κάθε βαθμίδας. Στις 20:30 διοργανώνεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα με κεντρικό σύνθημα «όχι "Μπαλτά" στην Παιδεία». 

Εγκρίθηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για την Παιδεία. 

Στην ονομαστική ψηφοφορία που προκάλεσε η Νέα Δημοκρατία συμμετείχαν 252 βουλευτές. Υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισαν 145 βουλευτές, ενώ καταψήφισαν 102 βουλευτές.

Η συζήτηση στην Ολομέλεια συνεχίζεται επί των άρθρων του νομοσχεδίου, που έχει προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις εκπαιδευτικών κάθε βαθμίδας. 

Πλήθος εκπαιδευτικών, αλλά και αρκετοί πολιτικοί από τα κόμματα της αντιπολίτευσης είπαν χθες «όχι "Μπαλτά" στην Παιδεία» στην πρώτη ανοικτή συγκέντρωση της Πρωτοβουλίας «Παιδεία 2015», στο κλειστό γήπεδο «Σπύρος Λούης» του Αμαρουσίου.

Η Πρωτοβουλία εκφράζει την αντίθεσή της στις αλλαγές που προωθούνται και δίνει σήμερα νέο ραντεβού στις 20:30 στο Σύνταγμα, ζητώντας καταψήφιση των νομοσχεδίων Μπαλτά «που γυρίζουν τα σχολεία και τα πανεπιστήμια 40 χρόνια πίσω». 

Στη χθεσινή εκδήλωση έδωσαν το παρών, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, Ντόρα Μπακογιάννη, Βασίλης Κικίλιας, Κωστής Χατζηδάκης, Γιώργος Κουμουτσάκος, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, οι πρώην υπουργοί Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και Άννα Διαμαντοπούλου, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης και ο βουλευτής του κόμματος Νίκος. Ορφανός, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος και ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης.

newsroom naftemporiki.gr