Αθλητικά
Κυριακή, 10 Μαΐου 2015 09:57

NBA: Έκαναν το 2-1 Ουάσινγκτον και Μέμφις

Με καλάθι του Πιρς στην εκπνοή η Ουάσινγκτον επικράτησε 103-101 της Ατλάντα, ενώ το Μέμφις είχε πιο εύκολη αποστολή απέναντι στο Γκόλντεν Στέιτ.

Με καλάθι του Πιρς στην εκπνοή η Ουάσινγκτον επικράτησε 103-101 της Ατλάντα, ενώ το Μέμφις είχε πιο εύκολη αποστολή απέναντι στο Γκόλντεν Στέιτ.

Ο διαφαινόμενος... περίπατος των Ουίζαρντς επί των Χοκς μετατράπηκε σε... θρίλερ. Περίπου 10 λεπτά πριν το τέλος η ομάδα της πρωτεύουσας πήρε προβάδισμα 21 πόντων (91-70), αλλά στη συνέχεια χαλάρωσε με αποτέλεσμα τα «γεράκια» να ισοφαρίσουν στα 14.8΄΄ πριν τη λήξη.

Τελευταίος, όμως, «μίλησε» ο Πιρς. Ο βετεράνος φόργουορντ με καλάθι στην εκπνοή του ματς πάνω σε άμυνα «σκότωσε» την Ατλάντα κι έδωσε προβάδισμα με 2-1 στην Ουάσινγκτον στη σειρά των ημιτελικών της Ανατολής.

Με τον Κώστα Κουφό να κάνει πολύ καλό ματς, το Μέμφις επιβλήθηκε 99-89 του Γκόλντεν Στέιτ και προηγείται με 2-1 στη σειρά των ημιτελικών της Δύσης. 

Πρωταγωνιστές για τις «αρκούδες» ήταν οι Ζακ Ράντολφ και Μαρκ Γκασόλ, οι οποίοι συνέθεσαν ένα ασυναγώνιστο δίδυμο στη ρακέτα με 22 και 21 πόντους αντίστοιχα, ενώ εξαιρετικός ήταν και ο Κώστας Κουφός. Στα 15:24 που χρησιμοποιήθηκε είχε 8 πόντους με 4/4 δίποντα, 6 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 τάπα. Αντίθετα ο Νικ Καλάθης δεν χρησιμοποιήθηκε σε δεύτερο σερί ματς μετά την επάνοδο του Μάικ Κόνλεϊ.

Οι «πολεμιστές» μπορεί να είχαν το καλύτερο ρεκόρ στην κανονική περίοδο του ΝΒΑ, αλλά στα πλέι οφ τα πράγματα έχουν αλλάξει. Ο MVP του πρωταθλήματος, Στεφ Κάρι, είχε μεν 23 πόντους αλλά με άσχημα ποσοστά (2/10 τρίποντα) και λιγοστές βοήθειες.