Αθλητικά
Σάββατο, 09 Μαΐου 2015 23:56

Ιταλία: Κινδυνεύει η Ρόμα

Η Ρόμα ηττήθηκε 2-1 από τη Μίλαν στο «Σαν Σίρο» και τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε της Serie A, η ομάδα της «αιώνιας πόλης» κινδυνεύει να μείνει ακόμη κι εκτός Τσάμπιονς Λιγκ!

Η Ρόμα ηττήθηκε 2-1 από τη Μίλαν στο «Σαν Σίρο» και τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε της Serie A, η ομάδα της «αιώνιας πόλης» κινδυνεύει να μείνει ακόμη κι εκτός Τσάμπιονς Λιγκ!

Με τα γκολ των Γκίνκελ και Ντέστρο (40΄, 59΄) οι «ροσονέρι» πήραν τη νίκη γοήτρου απέναντι στους «Ρωμαίους», που το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν με το πέναλτι του Τότι στο 73΄. Στην ενδεκάδα των φιλοξενούμενων βρέθηκαν σε όλο το 90λεπτο οι Βασίλης Τοροσίδης και Κώστας Μανωλάς.

Μετά την ήττα αυτή η Ρόμα έμεινε στην 2η θέση με 64 βαθμούς, αλλά η Λάτσιο, που υποδέχεται αύριο την Ίντερ έχει την ευκαιρία να την «πιάσει» ή, να την ξεπεράσει εφόσον νικήσει (63β.). Η Νάπολι, που βρίσκεται στην 4η θέση με 59 βαθμούς, λογικά αύριο θα φτάσει στους 62, καθώς παίζει με την ουραγό, Πάρμα κι όπως γίνεται αντιληπτό σε περίπτωση που γίνει κάτι τέτοιο η μάχη για την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ θα πάρει κυριολεκτικά... φωτιά.

Στο ματς που άνοιξε την «αυλαία» της 35ης αγωνιστικής, Γιουβέντους και Κάλιαρι αναδείχθηκαν ισόπαλες με σκορ 1-1 στο Τορίνο. Ήταν εμφανές ότι το μυαλό των πρωταθλητών Ιταλίας βρισκόταν στη ρεβάνς των ημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ με τη Ρεάλ Μαδρίτης, το βράδυ της ερχόμενης Τετάρτης και λιγότερο στην αναμέτρηση με την τρίτη από το τέλος ομάδα της Σαρδηνίας.

Ο Πολ Πογκμπά συνδύασε με γκολ (45΄) την επιστροφή του μετά από αρκετά μεγάλο διάστημα στην ενδεκάδα της «Μεγάλης Κυρίας», ωστόσο, πέντε λεπτά πριν το φινάλε ο Ροσετίνι διατήρησε ζωντανές τις λιγοστές ελπίδες που έχει η Κάλιαρι για να παραμείνει στην κορυφαία επαγγελματική κατηγορία του ιταλικού πρωταθλήματος.