Πολιτική
Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου 2004 13:14

Ο Γ. Παπαντωνίου για την αποπομπή των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ

Στο θέμα της αποπομπής του κ. Πάχτα και των εννέα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για την επίμαχη τροπολογία για το Πόρτο Καρράς, αναφέρθηκε ο υπουργός ¶μυνας Γ. Παπαντωνίου, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους κατά την επίσκεψή του στο ΚΑΑΥ Αγίου Ανδρέα. Ο κ. Παπαντωνίου κλήθηκε να σχολιάσει και τις διαφοροποιήσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ επί της απόφασης της ηγεσίας του Κόμματος για το εν λόγω θέμα.

«Είναι φανερό ότι δεν μπορεί να καταλογιστούν σκοπιμότητες στη στάση των βουλευτών. Από την άλλη πλευρά, όμως, χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή ώστε να μην δημιουργούνται σκιές στο κυβερνητικό έργο. Αυτό εξηγεί την αυξημένη ευαισθησία, που επιδείξαμε στην αντιμετώπιση του ζητήματος», σχολίασε ο κ. Παπαντωνίου.

Ο κ. Παπαντωνίου πραγματοποίησε σήμερα επίσκεψη στο ΚΑΑΥ Αγίου Ανδρέα, όπου θα φιλοξενηθούν μέλη της ολυμπιακής οικογένειας κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο κ. Παπαντωνίου είπε: «Η προσφορά του Υπουργείου Εθνικής ¶μυνας στη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων είναι ουσιαστική και η προετοιμασία προχωρεί πολύ ικανοποιητικά. Μέχρι τις 31 Μαρτίου θα παραδώσουμε στον «Αθήνα 2004› εγκαταστάσεις για φιλοξενία 3.000 μελών της ολυμπιακής οικογένειας, αθλητών και δημοσιογράφων. Εδώ, στον ¶γιο Ανδρέα μόνο, θα είναι 910 άτομα. Είδα τις εγκαταστάσεις, οι οποίες είναι πραγματικά υποδειγματικές. Είναι κάτι το οποίο θα μείνει ως ιδιοκτησία των Ενόπλων Δυνάμεων, για τα στελέχη μας, τα οποία είχαν ανάγκη από μια ανακαίνιση και αναβάθμιση των υποδομών τους. Πέρα, όμως, από τις εγκαταστάσεις, το Υπουργείο Εθνικής ¶μυνας προσφέρει για τους Ολυμπιακούς Αγώνες πολύ σημαντικές εισφορές. Πρώτα από όλα, η ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων με τις 50.000 άνδρες και γυναίκες που διαθέτουμε, για την προστασία των συνόρων και για την τήρηση της τάξης, εδώ στην Αθήνα, στη διάρκεια των Αγώνων. Επίσης, το θέμα της υγειονομικής υποστήριξης μέσα από τα στρατιωτικά νοσοκομεία, τα οποία θα έχουν ειδικές υποδομές για οτιδήποτε μπορεί να συμβεί στη διάρκεια των αγώνων. Τέλος, μέσα από τη συνεισφορά μας στο κίνημα του Εθελοντισμού, καθώς από τις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων περνούν όλοι οι νέοι της χώρας και τους ενθαρρύνουμε με διάφορους τρόπους για να μετάσχουν εθελοντικά στην επιτυχή διεξαγωγή αυτού του μεγάλου ολυμπιακού εγχειρήματος. Είμαστε παρόντες. Θα έλεγα ότι ποτέ στην ιστορία της Ελλάδας, οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν είχαν μετάσχει τόσο ενεργά σε μία ειρηνική επιχείρηση, όπως είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Και χαίρομαι ιδιαίτερα ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις είχαν την ευκαιρία να αναδείξουν το κοινωνικό τους πρόσωπο και να αναβαθμίσουν τη συμβολή τους στην ανάπτυξη της χώρας».