Πολιτική
Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου 2004 13:20

Ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης για την τροπολογία «Πάχτα»

«Η απόφαση για το θέμα της τροπολογίας είναι απόφαση πολιτική και εκ των πραγμάτων τοποθετείται συνολικά και ενιαία για την αντιμετώπιση του ζητήματος που ανέκυψε. Το ΠΑΣΟΚ έχει διαχρονικά ανοιχτό μέτωπο για τα θέματα της διαφάνειας και οφείλει να τοποθετείται με τόλμη και αποφασιστικότητα, όπως έπραξε στη συγκεκριμένη περίπτωση».

Αυτή τη δήλωση έκανε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σχετικά με την τροπολογία «Πάχτα» για τη Χαλκιδική και για τις εξελίξεις που ακολούθησαν, συμπληρώνοντας : «Η απόφαση δεν είναι πειθαρχικού χαρακτήρα, δεν υπεισέρχεται σε προσωπικό επιμερισμό και δεν ενέχει ηθική απαξία για τη συνολική πορεία των συγκεκριμένων βουλευτών, που έχουν μακρά διαδρομή και καταξίωσή και με την ψήφο του ελληνικού λαού».

«Η όλη διαδικασία προώθησης της συγκεκριμένης τροπολογίας εμπεριείχε πολιτικά λάθη και λανθασμένες επιλογές, που δημιούργησαν σύγχυση, έντονο προβληματισμό και απαράδεκτες σκιές για τη θέση του ΠΑΣΟΚ στο κρίσιμο θέμα της διαφάνειας και των κοινοβουλευτικών λειτουργιών».

«Οι προσωπικές πικρίες είναι κατανοητές. Πέραν, όμως, από αυτές υπάρχουν οι πολιτικές πραγματικότητες για τη Δημοκρατική Παράταξη και το ΠΑΣΟΚ, την ώρα που διαμορφώνονται οι όροι μιας νικηφόρας πορείας μπροστά στις εκλογές της 7ης Μαρτίου. Και αυτό είναι ευθύνη όλων μας».

«Στην πανστρατιά της Δημοκρατικής Παράταξης και του ΠΑΣΟΚ δεν περισσεύει κανείς. Το μήνυμα της κοινωνίας είναι ότι για να νικήσουμε πρέπει να αλλάξουμε. Και αυτό το κάνουμε με ξεκάθαρες ενέργειες και πράξεις, την ώρα που η Ν.Δ. σιωπά ένοχα, δεν τοποθετείται και αγνοεί τη συμμετοχή των δικών της στελεχών στην ίδια υπόθεση».

«Προχωρούμε με αποφασιστικότητα και τόλμη, με ενότητα και υπέρβαση, όπου αυτή απαιτείται, ως διαχρονική δύναμη αλλαγής, για την αλλαγή της κοινωνίας μας, για το συμφέρον των Ελλήνων πολιτών».