Πολιτική
Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου 2004 15:55

Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για το διορισμό δ.σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

Σύσσωμη η αντιπολίτευση κατήγγειλε στην Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής, την πρόταση του υπουργού Οικονομικών Ν. Χριστοδουλάκη για διορισμό ως προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς του Α. Βουσβούνη, καθώς η θητεία του νυν προέδρου, Σ. Θωμαδάκη, λήγει στις 2/2/2004.

Η ΝΔ κατήγγειλε ότι δεν μπορεί δυο μήνες πριν τις εκλογές να ανανεώσει για πέντε χρόνια τη θητεία του προηγούμενου Δ.Σ. και να αποδεχθεί το διορισμό νέου προέδρου, καθώς «η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς είναι συνυπεύθυνη για το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου το 1999». Ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, Γ. Σιούφας, πρότεινε το διορισμό για δυο μήνες διοίκησης κοινής αποδοχής, με επικεφαλής μη εν ενεργεία δικαστικό λειτουργό.

Ο Π. Λαφαζάνης του ΣΥΝ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι γνώριζε εδώ και καιρό πως η θητεία του κ. Θωμαδάκη λήγει στις 2/2 και ότι καθυστέρησε εκ προθέσεως, καθώς «εκκρεμούν σοβαρά θέματα, όπως η εισαγωγή της ΕΤΑ Α.Ε. στο Χρηματιστήριο».

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γ. Ανωμερίτης συμφώνησε ότι υπάρχει πρόβλημα λόγω εκλογών και ζήτησε από την κυβέρνηση είτε να ανανεώσει με διάταγμα τη θητεία της προηγούμενης διοίκησης ως τις εκλογές, είτε να οριστεί ο κ. Βουσβούνης και νέα διοίκηση για τρίμηνη θητεία και στη συνέχεια να παραιτηθούν.

Ο προεδρεύων της Επιτροπής, πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, ζήτησε από τον υφυπουργό Οικονομικών Νίκο Φαρμάκη «να εξετάσει η κυβέρνηση νομικώς το θέμα, ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα». Ο κ. Φαρμάκης δεσμεύτηκε να μεταφέρει την άποψη της επιτροπής στην κυβέρνηση ώστε να αποφασιστεί «αν θα διοριστεί τελικά πρόεδρος και διοίκηση για λιγότερο χρόνο, ή θα συνεχίσει με νομοθετική πράξη τη θητεία της προηγούμενης διοίκησης», αποκλείοντας ωστόσο, την πρόταση για διορισμό δικαστικού λειτουργού.

Πηγή ΑΠΕ