Πολιτική
Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου 2004 16:09

Γ. Σουφλιάς: Κανένα πρόβλημα για ΝΔ και τα στελέχη της λόγω της τροπολογίας Πάχτα

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα για τη Νέα Δημοκρατία και για κανένα από τα στελέχη της αναφορικά με το γνωστό θέμα της «τροπολογίας Πάχτα», τόνισε ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού και Προγράμματος, Γ. Σουφλιάς, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων.

«Δηλώνει ο νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ ότι πλέον θα επικρατήσει η νέα ηθική ή το νέο ήθος. Εγώ ξέρω ότι δεν υπάρχει νέο και παλιό ήθος ή ηθική. Είναι μία, η ηθική και ένα, το ήθος, αυτά που πηγάζουν από τον ιστό των αξιών που έχει μια κοινωνία. Και ο ιστός των αξιών που έχει η ελληνική κοινωνία, είναι σίγουρο ότι έχουν τραυματιστεί και έχουν τραυματιστεί καίρια από τις κυβερνητικές πράξεις» επισήμανε ο κ. Σουφλιάς. «Και, εν πάση περιπτώσει, αν υπάρχει παλιά ηθική, ο κ. Παπανδρέου ήταν συμμέτοχος στη διαμόρφωσή της» πρόσθεσε ο κ. Σουφλιάς.

Σχετικά με τα στελέχη της ΝΔ ο κ. Σουφλιάς τόνισε: «Τα στελέχη αυτά απέσυραν την υπογραφή τους όταν ενημερώθηκαν ότι πρόκειται περί σκανδάλου. Και, εν πάση περιπτώσει, είναι πάρα πολύ θετικό το εξής για τη Νέα Δημοκρατία: Είναι το κόμμα που στις 2/12, με τον Κοινοβουλευτικό της Εκπρόσωπο εδήλωσε ότι αυτό είναι ένα σκάνδαλο και δεν πρέπει να ψηφιστεί. Είναι επίσης πολύ θετικό για τη Νέα Δημοκρατία, ότι ενημέρωσε τα στελέχη της που είχαν υπογράψει. Σημειώνω ότι ο κάθε Βουλευτής δεν έχει τους τεχνοκράτες, να δει πίσω από τα γράμματα τι κρύβεται. Και αμέσως απέσυραν την υπογραφή τους. Και, εν πάση περιπτώσει, στη ζωή όταν κάποιος βλέπει και του αποδεικνύουν ότι δεν είναι σωστό αυτό που κάνει και το αποσύρει, να του δίνουμε συγχαρητήρια… Σημασία έχει τώρα, να ανατρέψουμε την πραγματικότητα; Αυτό το σκάνδαλο, αυτή την τροπολογία-σκάνδαλο την ψήφισε η Κυβέρνηση και τώρα αποδίδουν την ευθύνη σε εννέα βουλευτές τους, και έχουν δίκιο οι εννέα Βουλευτές που λένε ότι πρέπει και να επιμεριστούν οι ευθύνες και να βρεθούν ποιοι είναι υπεύθυνοι».