Πολιτική
Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου 2004 17:04

Για έλλειψη συνεννόησης κάνει λόγο ο Α. Τσοχατζόπουλος

Για έλλειψη συνεννόησης στην αντιμετώπιση του θέματος που προέκυψε από την «τροπολογία Πάχτα» έκανε λόγο σήμερα ο ¶κης Τσοχατζόπουλος. Ο υπουργός Ανάπτυξης πάντως εμφανίστηκε απόλυτος αναφορικά με το θέμα της απομάκρυνσης των εννέα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ σε δηλώσεις του στο υπουργείο. «Δεν έπρεπε να αφήσουμε να υπάρχει οποιαδήποτε σκιά, ανεξάρτητα των παρεξηγήσεων και της έλλειψης συνεννόησης που υπήρξε κατά την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου θέματος, έστω και αν είχε οδυνηρό κόστος», τόνισε ο κ. Τσοχατζόπουλος.

«Αυτό που έχει σημασία -υπογράμμισε ο υπουργός- είναι να παραμείνει υψηλά η αποφασιστικότητα της παράταξης». «Η διαφάνεια, η αποτελεσματικότητα, η αξιοπρέπεια και η αξιοπιστία έχουν προτεραιότητα πάνω απ’ όλα», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή, ανέφερε ο υπουργός, είναι να στείλουμε ένα μήνυμα ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ενωμένο, ότι καλεί σε πανστρατιά μέλη και φίλους, ώστε να μπορέσουμε να εκφράσουμε αυτή τη νέα δυναμική, και η ανάδειξη του Γιώργου Παπανδρέου σε νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, να συνοδευτεί από μια αντίστοιχη κινητοποίηση συνολικά του ΠΑΣΟΚ και της βάσης του», πρόσθεσε ο κ. Τσοχατζόπουλος.

«Το ζητούμενο για την ελληνική κοινωνία αυτή την περίοδο είναι οι νέες απαντήσεις, το νέο ήθος, η νέα αντίληψη για τη δημοκρατία, τη συμμετοχή, τα δικαιώματα, την ασφάλεια και τις ελευθερίες του πολίτη. Σε αυτή την κατεύθυνση, επειδή είναι πολιτικό το περιεχόμενο αυτής της ανάγκης, πρέπει να κινηθεί το σύνολο της κοινωνίας μας, το σύνολο του ΠΑΣΟΚ, σε μια καθαρά πολιτική κατεύθυνση που θα κατοχυρώσει τη δημοκρατία, τη διαφάνεια και την ισότητα», συμπλήρωσε ο υπουργός Ανάπτυξης.