Πολιτική
Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου 2004 20:08

Ανθόπουλος: Παραδέχτηκε ότι υπέγραψε για λογαριασμό συναδέλφων του

«Ολοι τους δήλωσαν στρατευμένοι με το κίνημα, και αυτό είναι το σημαντικότερο», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Αλ. Ακριβάκης μετά τη συνάντηση των πέντε εκ των εννέα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, που εμπλέκονται στην τροπολογία για το Πόρτο Καρράς.

Στην άτυπη τριμελή επιτροπή από τους Κ. Γείτονα, Ν. Λεβογιάννη και Αλ. Ακριβάκη, κατέθεσαν την δική τους εκδοχή για το θέμα οι καρατομηθέντες Αλ. Χρυσανθακόπουλος, Ι. Ανθόπουλος, Π. Κουρουμπλής, Ν. Φλώρος και Γ. Κίρκος.

Σε γραπτή δήλωσή του, ο κ. Ανθόπουλος αναφέρει ότι «με βάση τη συνήθη πρακτική να υπογράφονται και να συζητούνται τροπολογίες με υπόδειξη ενός υπουργού υπόγραψα την επίμαχη τροπολογία και παρότρυνα μάλιστα συναδέλφους μου να με μιμηθούν». Επιπλέον, εκφράζει τη λύπη του για τη θέση που πήρε το κόμμα του, ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης και ο νέος ηγέτης της παράταξης Γ. Παπανδρέου.

Ο κ. Ανθόπουλος παραδέχτηκε σήμερα ότι υπέγραψε για λογαριασμό συναδέλφων του, γιατί είχε διαβεβαίωση από τον εκπρόσωπο του Πόρτο Καρράς ότι συναινούσαν με το περιεχόμενο της τροπολογίας, αφού τήν είχαν υπογράψει δύο φορές προηγουμένως.

Αύριο αναμένεται να συναντηθούν με την τριμελή επιτροπή και οι βουλευτές Θ. Κατσανέβας, Κ. Διαμαντής, Σπ. Βούγιας, και Ν. Στρατηλάτης.