Πολιτική
Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2004 07:00

Πρόγνωση καιρού

Παροδικές βροχές στη Δυτική, Κεντρική, τη Βόρεια Ελλάδα, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, προβλέπει για σήμερα Τετάρτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως στα δυτικά και παροδικές χιονοπτώσεις στις ορεινές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και στα πελάγη θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές.

Αναλυτικά,

* Μακεδονία, Θράκη : Νεφώσεις με παροδικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Ανεμοι νότιοι ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και τοπικά θυελλώδεις. Θερμοκρασία από 2 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα : Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Ανεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις. Θερμοκρασία από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος : Παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως από το βράδυ οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν καταιγίδες. Ανεμοι νότιοι πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις. Θερμοκρασία από 5 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη : Τοπικές νεφώσεις. Ανεμοι νότιοι πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις και πρόσκαιρα πολύ θυελλώδεις. Θερμοκρασία από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα : Νεφώσεις με βροχές κυρίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Ανεμοι νότιοι πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις και τοπικά πολύ θυελλώδεις. Θερμοκρασία από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Σήμερα στην Αττική προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα βροχής. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ισχυροί έως πολύ ισχυροί και πρόσκαιρα θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με παροδικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι μέτριοι μέχρι ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 10 βαθμούς Κελσιου.

Αύριο Πέμπτη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι πολύ ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, καθώς και σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο. Σταδιακά πάντως και από τα δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και βόρεια από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και στο Αιγαίο θυελλώδεις που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοεδυτικούς ισχυρούς μέχρι πολύ ισχυρούς. Η θερμοκρασία θα σημειώσει βαθμιαία πτώση.