Πολιτική
Πέμπτη, 07 Μαΐου 2015 12:45

Αύξηση των ωφελουμένων από τα προγράμματα κατάρτισης προανήγγειλε η Ρ. Αντωνοπούλου

Αύξηση των ωφελουμένων από τα προγράμματα κατάρτισης, αλλά και των αποδοχών τους, προανήγγειλε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Βασίλη Κεγκέρογλου. «Εξετάζουμε ένα ένα τα προγράμματα και όπου μπορούμε τα βελτιώνουμε», τόνισε η κ. Αντωνοπούλου αναφέροντας τρία συγκεκριμένα παραδείγματα.

Αύξηση των ωφελουμένων από τα προγράμματα κατάρτισης, αλλά και των αποδοχών τους, προανήγγειλε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Βασίλη Κεγκέρογλου. «Εξετάζουμε ένα ένα τα προγράμματα και όπου μπορούμε τα βελτιώνουμε», τόνισε η κ. Αντωνοπούλου αναφέροντας τρία συγκεκριμένα παραδείγματα:

- Σε πρόγραμμα για τους αποφοίτους των ΑΕΙ και των ΤΕΙ έγινε επανασχεδιασμός και επιτεύχθηκε με τους ίδιους πόρους να ενταχθούν 12.500 απόφοιτοι αντί για 7.000 απόφοιτους. «Αυξήσαμε τον αριθμό των ωφελουμένων χωρίς να μειωθεί το ποσό που θα πάρουν οι ίδιοι», τόνισε.

- Σε πρόγραμμα κατάρτισης σε ειδικότητες αιχμής για ανέργους νέους 18-24 αυξήθηκαν οι αποδοχές των νέων που θα συμμετέχουν κατά 84%.

- Στο πρόγραμμα για την επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας νέων 18-24 και 25-29: είχε προκύψει ότι 10.000 από τους 40.000 ήταν επιλαχόντες, δηλαδή δεν παρουσιάσθηκαν. Το πρόβλημα παρουσιάσθηκε γιατί στην ανακοίνωση του προγράμματος δεν είχε συμπεριληφθεί η πρόβλεψη για όσους κατά το μεταβατικό διάστημα περάσουν το όριο ηλικίας. Όπως είπε η Ρ. Αντωνοπούλου, υπήρχαν τρεις επιλογές: α) να πεταχτούν αυθαίρετα όσοι είχαν ξεπεράσει το όριο ηλικίας, β) να συμπεριληφθούν αυθαίρετα με κίνδυνο να πληρώσει η κυβέρνηση γιατί θα ήταν παράνομα ενταγμένοι, γ) να γίνει  διαβούλευση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να τους ενταχθούν.

newsroom naftemporiki.gr